Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Trebinje oduzeli su u Bileći drogu marihuanu i niz predmeta za njeno pakovanje.

marihuana

Droga je pronađena prilikom pretresa stana koje koristi lice inicijala N.D.

Oduzeto je oko 121,5 grama marihuane.

Tokom pretresa, takođe, je pronađeno i više destina komada metaka za različito vatreno oružje.

Svi pronađeni predmeti su izuzeti izdavanjem potvrde o privremenom oduzimanju predmeta licu inicijala N.D.

Prije početka pretresa u haustoru zgrade pronađeno je jedno pakovanje zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 22 grama, koje je radnjom uviđaja izuzeto.

Protiv lica inicijala N.D. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela: neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijska uprava Trebinje je do sada dokumentovala deset krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, jedno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i više desetina prekršaja.

Oduzeto je oko 5,6 kiligrama opojne droge marihuane, 92 grama amfetamina, 240 grama sjemena kanabisa i 15 tableta ekstazija.