Mladi košarkaši "Svislajon Leotara" nedjeljni trening u sportskoj dvorani zamijenili su treningom u prirodi, gdje su odigrali basket na improvizovanom terenu, nakon čega su se upoznali sa ljepotama zubačkih Ubala.

kosarka ubla

U ovom kolektivu kažu da su na ovaj način željeli da podrže novu inicijativu Gradske uprave da se na Ublima u naredna dva mjeseca organizuju različite aktivnosti, koje će promovisati zdrav život i turističke potencijale ovog područja.

Poslije nekoliko partija basketa na tek postavljenom košu, mladi košarkaši su u pratnji stručnih ljudi iz Planinarskog društva /PD/ "Vučji zub" prošetali planinskim stazama, tokom kojih su saznali zanimljive informacije o orjenskom masivu.

"Bilo nam je lijepo. Ubla su prava oaza prirodne ljepote. Nadamo se da ćemo ponovo doći", kažu mladi košarkaši "Svislajon Leotara".

Organizovanje druženja na Ublima, pored Gradske uprave, pomažu i Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ koje obezbjeđuju besplatan prevoz, vatrogasci koji su očistili okolne livade, te članovi "Vučjeg zuba".

Na Ublima je tokom vikenda otvorena i prodavnica.

kosarkasi ubla tb ubla