Glavni odbor SDS-a na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabrao je 11 potpredsjednika stranke, po jednog iz svake izborne jedinice, te po jednog potpredsjednika iz reda manje zastupljenog pola i mladih.

dragan cuzulan

Za novog-starog predsjednika Glavnog odbora SDS-a izabran je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, ogromnom većinom glasova Glavnog odbora.

Funkciju potpredsjednika Glavnog odbora stranke u narednom vremenskom periodu obavljaće Blagoje Simić, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Šamcu.

Za potpredsjednike stranke iz izbornih jedinica izabrani su: Drago Bundalo, Nemanja Vasić, Nedeljko Glamočak, Nade Planinčević, Nebojša Marić, Mićo Mićić, Konstadin Vasić, Milovan Bjelica i Dragan Ćuzulan.

Ćuzulan predstavlja izbornu jedinicu devet. Bivši je generalni sekretar ove stranke, koji trenutno vrši funkciju državnog koordinatora za reformu javne uprave.

Potpredsjednik iz reda manje zastupljenog pola u narednom vremenskom periodu biće Aleksandra Pandurević, poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Za potpredsjednika stranke iz reda Aktiva Mladih Srpske demokratske stranke izabrana je Nina Bukejlović, predsjednica Aktiva Mladih SDS-a.

Pored konstituisanja rukovodstva stranke na dnevnom redu Glavnog odbora bila je trenutna politička situacija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kao i usvajanje niza internih odluka i izvještaja koji se tiču funkcionisanja Srpske demokratske stranke.

Takođe je odlučeno da se centralna ceremonija obilježavanja krsne slave Srpske demokratske stranke -Petrovdana, ove godine održi u Trebinju.

 

 

Konstitutivnom sjednicom Glavnog odbora SDS-a i izborom potpredsjednika stranke završen je unutarstranački proces započet u oktobru 2016. godine.

Inače, konstitutivna sjednica Glavnog odbora SDS-a, čiji je kraj zbog usaglašavanja nekolicine potpredsjednika više puta pomjeran, počela je burno, jer je Saša Lazić, dosadašnji šef Kluba odbornika SDSa u Skupštini opštine Gradiška, doveo ispred prostorija SDS-a u Banjaluci dvadesetak svojih pristalica koji su verbalno napali pojedine članove stranke.

Kao verbalna meta su bili pojedini članovi Opštinskog odbora SDS-a u Gradiški, a koji su došli da prisustvuju sjednici Glavnog odbora stranke na kojoj su izabrani novi članovi.