Vjetar rasplamsao vatru, požari na više mjesta oko Trebinja

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 29. 06. 2017. - 14:07h

Iako je kiša noćas skoro ugasila sve požare na području Trebinja, jak vjetar rasplamsao je vatru koja se širi prema Golom brdu i kuli Petrina iznad grada, potvrdio je Srni šef Odsjeka trebinjske Civilne zaštite Miljan Tomašević.

pozar zeljevo trebinje

On je rekao da je drugi krak vatre aktiviran u rejonu Zubaca – od Oraških brda prema Konjskom.

Trebinjski vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite grada i „Hidroelektrana na Trebišnjici“ /HET/ na terenu pokušavaju da presijeku vatrenu stihiju koju vjetar ubrzava i širi.

Lastvanski vatrogasci gase šumski požar u rejonu Borove glave iznad Lastve koji je zahvatio borovu šumu.

U gašenju ovog požara pomažu im i trebinjski vatrogasci, šumari, lovci i radnici pojedinih privatnih preduzeća.

Uzrok je, najverovatnije, udar groma.

TAGOVI:

Komentari

Miljan zna sigurno! Naravno, samo je problem što ne zna strane svijeta! Civilna zaštita i šumari gase požar od 8-16 h , pa fino kući!
Vjerovatno će Miljan ponovo dobiti nagradu!
Bjednik!

Odgovori

Haha živa istina…kažu vatrogasci pegla ih da mu pomognu čistit po gradu kao da je to njihov posao a kad je požar civilna radi po radnom vremenu a vatrogasci od 0-24.Pa valjda je to njihova obaveza kao i vatrogasaca a ne čišćenje smeca.

Odgovori

GLEDAJ lole gasi čatrnju, pretpostavljam da je on zapalio onaj borić da ga slikaju “ kako se požrtvovano bori sa vatrenom stihijom“!

Odgovori

Ko dobro vidi neka otkrije kako je vatra došla do onog bora na fotografiji? Sve je jasno!
Samo pre nekoliko godina pokojni Zdravko Paranos sa svojom ekipom sve bi ovo pogasio za 2 dana!

Odgovori

Pišeš gluposti na fotografiji je najstariji vatrogasac tvjt i sigurno bolji čovjek nego ti. Momci su radili pet dana bez sna i uspjeli ugasiti ovaj krak koji ide prema gradu. Ovo je jedan od najtežih poslova na svijetu a ti mlatis gluposti treba da budeš sa njima kad gori stan ili kad je težak udes pa da vidiš sa kakvim se scenama ti ljudi susreću.

Odgovori

Učestvoao sam na gašrnjima požara širom bivše SFRJ posebno po primorju gdje je daleko teže gasiti neko kod nas. Dobro poznajem tu problematiku pa čak imam više završenih kurseva. Znam kako se problemu prilazi i kako se rešava. Nema toga ko me može ubediti da prošle godine Leotar nije ostavljen da izgori ista stvar je i ove godine! Jednostavno su mogli proceniti u kom smeru će se vatra kretati pa napraviti pojas i slično dok se vatra nije proširila a ovo što rade je van pameti!

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja