Kružni tok kod Vatrogasnog doma uskoro će dobiti fontanu, koja će dodatno uljepšati ovaj dio grada, poručili su za TrebinjeLive.info u Gradskoj upravi.

fontana trebinje izgradnja

Radovi na izgradnji nove fontane su u toku, a očekuje se da je vrijedni neimari uskoro puste u funkciju. Ovaj dio grada već dobija novo ruho, koje će biti okončano rušenjem postojećeg vatrogasnog doma i izgradnjom modernog objekta u kome će biti smještene pravosudne institucije.

Na ovom području je rekonstruisana i saobraćajnica od zgrade Agrokopa do crkve Svetog cara Lazara, a plan Gradske uprave je da od te crkve do autobuske stanice bude izgrađena treća saobraćajna traka, što će dodatno podići nivo bezbjednosti saobraćaja.

fontana trebinje

I to nije sve, centar Trebinja postaće veliko gradilište u septembru, kada će početi radovi na rekonstrukciji gradskog parka, što će zajednički finansirati grad i Elektroprivreda Republike Srpske.

Trebinjci imaju samo riječi hvale za projekte koji se realizuju na području grada, ističući da će najavljenim radovima Trebinje postati još primamljivija destinacija turistima iz svih dijelova svijeta, ali i ljepše mjesto za život njegovih stanovnika.

"Lijepo je što se sve ovo radi i svaka čast svima koji pokreću ove projekte. Volio bih da grad izdvoji sredstva za rekonstrukciju trotoara u centru i da se ovaj asfalt zamijeni behaton pločama. Tada bismo dobili sasvim drugačiji izgled", savjetuje jedan Trebinjac.

fontana trebinje