Petrović donio odluku – Grad Trebinje uveo materinski dodatak za treće i četvrto dijete

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 29. 06. 2017. - 15:25h

Grad Trebinje će od 1. jula dodjeljivati dvanaestomjesečni materinski dodatak za treće i četvrto dijete svim nezaposlenim porodiljama sa područja Trebinja, navodi se u odluci gradonačelnika Luke Petrovića.

luka petrovic

Odlukom je definisano da se nezaposlenim majkama porodiljama, ako je otac djeteta nezaposlen, dodjeljuje mjesečni iznos od 150 KM. Ukoliko je otac djeteta zaposleno lice, materinski dodatak iznosiće 50 KM mjesečno.

U slučaju rođenja više djece u jednom porodu, pravo za dodjelu novčanih sredstava za nezaposlene majke-porodilje ima majka-porodilja za svako dijete pojedinačno.

Ukoliko majka porodilja započne radni odnos u toku trajanja navedenog prava, gubi pravo na dodjelu novčanih sredstava za nezaposlene majke porodilje.

Prava iz odluke porodilje ostvaruju na zahtjev Gradskoj upravi Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kaže da Gradska uprava ovakvom odlukom želi pružiti pomoć svim nezaposlenim majkama i djelovati aktivno u suzbijanju problema depopulacije.

„Ovo je samo prvi korak. Tražićemo mogućnosti da dodatno proširimo ovu odluku i na nezaposlene majke za prvo i drugo dijete“, kazao je Petrović.

TAGOVI:

Komentari

Jos samo da „prave djecu“

Odgovori

Valja obezbjediti buduće glasačko tijelo.

Odgovori

Nakon što su juče u Gradskoj skupštini odlučili da finansiraju nezaposlene mame sa po 50 maraka prvih 12 meseci od rođenja bebe, mame su sinoć napale tate iz svih položaja. Tate se nisu bunile, pa je u Trebinju sinoć napravljen pravi bum začeća beba.

„Mislili smo se dugo da li da imamo treće dijete ili ne, ja ne radim, muž je na gađevini, mala plata, veliki troškovi… Kada sam čula da ću imati 50 KM mjesečno čitavih godinu dana, nisam više razmišljala. Skočila sam na Janka, a on jadnik nije imao snage ni da se odupre. Ali nije mu trebalo puno, pošto smo zadnji put bili zajedno kada je za Božić imao slobodan dan“ – oduševljeno govori za naš portal Maja…

Janko se samo smješkao u uglu, zadovoljan kako je protekla prošla noć.

„Sa ovim novcem riješićemo sve naše probleme. Oduvijek sam željela treće, ali je problem bio u nabavci pelena. Sada ćemo imati za pelene i ništa nam drugo ne treba. Ako Bog da pa da mi muž ostane bez posla, onda ćemo umjesto 50 imati čak 150 KM. Od tog novca ćemo uspjeti i da uštedimo nešto“ – rekla je buduća mama Goca.

Njen muž bi volio da nije baš prvu noć začela jer se, kako kaže – uželio.

Odgovori

Ja u Danskoj imam mjesečnu platu od 10. 000 maraka, žena ima platu od 8.000 maraka. Dječji dodatak za troje djece nam je svaki mjesec oko 1.200 maraka. I to nema nikakve veze da li radimo, koliko primamo platu kao roditelji…

Odgovori

Ne laži!

Odgovori

Marketinški spin.Naslov nidje veze sa sadrzajem.Dajte svakom djetetu novorodjenom jednokratan iznos i ćao.Ovaj uslov ispunjavaju mozda dvije majke,teško njima ako ispunjavaju uslov.

Odgovori

Prethodna vlast je davala 500 KM za svako novorođenče bilo prvo ili peto, radili roditelji ili ne radili. Tako da je ovo, sveobuhvatno gledano, umanjenje prava. A ovdje se prikazuje kao da gradska vlast proširuje prava na stimulisanje nataliteta. Što ne uvede da svaka porodica sa četvoro djece mora imati zaposlenje I to obavezno jedno u drzavnoj firmi?

Odgovori

Ajde nesto organizujte i za ovu djecu koja su vec rodjena,tipa besplatan vrtic,knjige,sportske aktivnosti i sl.Iskreno mi se cini da je ovo pompezno propraceno a u stvarnosti vrlo mala pomoc za viseclane porodice.

Odgovori

Strasno bruka i sramota 50 km mjesecno. Prosto.ponizno.Ukinuli jednokratnu.pomoc pa sad da se popravljaju .

Odgovori

Pa kada su svi ukućani nezaposleni tu treba po hitnom postupku zaposliti barem jednog člana porodice , a ne neka mizerna pomoć. Pomoć se dodeljuje bolesnim ljudima koji su teški invalidi i u potpunosti nesposobni za bilo kakav rad. Sramota!

Odgovori

Roditeljima treba posao ,ta vrsta pomoci a ne socijala.mi smo sposobni da radimo!!!!

Odgovori

Bravo ako je sve ovo istina!

Odgovori

Ma dajjjj?!?!?!

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja