Teodora Popovac je najmlađa i beba sa najviše braće i sestara, odlučeno je večeras na "Konferenciji beba" koja je održana na trebinjskom Trgu slobode.

konferencija beba

Ove godine, umjesto tri člana, predsjedništvo beba će imati dva člana. Najstarija beba je Teona Kašiković koja danas proslavlja prvi rođendan.

Majka Marina Popovac, kaže da Teodora ima 25 dana i sedmo je dijete u porodici. Ima dvije djevojčice i pet sinova, a najstarije dijete ima devet godina.

„Sviđa nam se ova manifestacija, svake godine se prijavljujemo. Malo je teško, ali dobro, ja sam kući sa djecom, a muž radi. Majke neka rađaju. Djeca su bogatstvo“, istakla je ona.

konferencija beba

Otvarajući ovu manifestaciju, zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je ovo najljepša i najznačajnija manifestacija u Trebinju, te da na ovaj način Grad Trebinje pruža podršku roditeljstvu.

„Imajući u vidu značaj nataliteta, Grad Trebinje je donio odluku o raspodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje, s ciljem da što veći broj bračnih parova uključimo u postupak vantjelesne oplodnje. Donijeli smo novu odluku o novčanoj naknadi za novorođenu djecu, uvažavajući socijalni status porodice. Primjena počinje od 1. jula ove godine čiji je iznos i do 1.000 KM. Donesena je odluka o davanju naknada nezaposlenim majkama porodiljama za treće, četvrto i svako naredno dijete u narednih 12 mjeseci“, pojasnio je Ćurić.

Na „Konferenciji beba“ ukupno su učestvovala 64 najmlađa Trebinjca.

U zabavnom dijelu programa nastupili su učesnici ovogodišnjeg festivala „Zvon zvonke pjesme“: Viktor Joksimović, Sofija Brborić, Milica Rajković, Sara Tomić i Anja Đurić i plesni klub „Maris“.

Pokrovitelj konferencije je grad Trebinje.

konferencija beba