Ansambl narodnih igara "Kolo" iz Beograda priredio je jednoipočasovni koncert pred prepunom pozorišnom salom Kulturnom centra u Trebinju.

koncert kolo trebinje 2017 (1)

Koncert je počeo pjesmom ženskog dijela ansambla - "Nema raja bez rodnoga kraja", gdje su pominjani Trebinje, Nevesinje, Hercegovina, što je naišlo na ovacije publike.

Izveden je i kolaž program narodnih igara iz Srbije i igre iz Prizrena, te je prikazana srpska tradicija van Srbije.

Velimir Agovski, pedagog za narodnu igru u Nacionalnom ansamblu "Kolo", rekao je da se nada da je trebinjska publika zadovoljna večerašnjim koncertom, jer su članovi ovog ansambla predstavili sve ono najbolje iz Srbije.

"Svaki put smo lepo dočekani ne samo na koncertu, nego i pre koncerta i uvek nosimo lepe uspomene iz grada podno Leotara", rekao Agovski.

Prije početka koncerta, gostima iz Beograda je uručena slika nastala na Prvoj međunarodnoj likovnoj koloniji koja nosi naziv "Kolo".

Na slici se nalazi Hercegovka, dok se u pozadini vidi most na rijeci Trebišnjici.

"Znamo da mostovi vežu uvek sa vekom, a ljudi se vežu za reč i prijateljstvo, a koliko ste nam dragi prijatelji mi vam uručujemo ovaj poklon", rekao je Dejan Tarana, predsjednik Skupštine GKUD"Alat Svislajon".

On je istakao da su članovi GKUD "Alat Svislajon" ponosni što su jedino amatersko društvo koje ima saradnju sa Nacionalnim ansamblom "Kolo". Između ova dva ansambla su prijateljski odnosi na radost svih Trebinjaca.

koncert kolo trebinje 2017 (1)

Ovo je treći put da ovaj ansambl gostuje u Trebinju.

Ovaj ansambl je osnovan 1948. godine i ima više od 120 koreografija na repertoaru.

Koncert su organizovali Kulturni centar i GKUD "Alat Svislajon", pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

koncert kolo trebinje 2017 (1)