Iz policije upozoravaju – Ako palite vatru, morate ispuniti 4 uslova, u suprotnom slijedi sankcija!

Autor: TrebinjeLive Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 28. 06. 2017. - 9:03h

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da prilikom paljenja vatre obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu da utiču na širenje vatre, kao i da je ne ostavljaju bez nadzora.

policija pozar

Odlukama opština propisano je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom u periodu od 1.5. do 1.10., u urabanom području grada, u blizini građevinskih objekata u izgradnji, u blizini otvorenih skladišnih prostora, u blizini složenog sijena, slame, lisnika, u putnom ili dalekovodnom pojasu, u polju za vrijeme sazrijevanja i skidanja ljetnine.

Paljenje vatre je dozvoljeno samo pod nadzorom i uz obezbjeđenje sljedećih uslova:

– Paljenje prijaviti nadležnoj policijskoj stanici ili vatrogasnoj jedinici;

– Paljenje vršiti za vrijeme mirnog vremena uz obezbjeđenje priručnih sredstava za gašenje vatre;

– Oko mjesta predviđenog za paljenje obezbjediti pojas širine 3 metra, očišćen od trave, korova i drugog zapaljivog materijala ili uzorati brazdu širine 2 metra;

– Lice koje je palilo vatru dužno je prije napuštanja mjesta da je u potpunosti ugasi.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje u prvih pet mjeseca 2017. evidentirano je 70 šumskih požara.

Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja