U Kulturnom centru organizovano je guslarsko-poetski recital "Vidovdane, srpsko nadahnuće", povodom ovog velikog praznika.

vidovdan priredba

U programu koji je trajao sat i dvadeset minuta učestvovali su guslari, recitatori i glumci, koji su koristil icitate iz djela Ljubomira Simovića "Boj na Kosovu", Matije Bećkovića, Njegoša...

Glumci su bili obučeni u srednjovijekovne kostime, nosili su koplja i mačeve, a sve je bilo vođeno guslarskim pjesmama koje su pjevali članovi Udruženja "Vojvoda Nedeljko Vidaković".

"U ovome su nam dosta pomogli članovi Viteškog udruženja 'Sveti Stefan' iz Herceg-Novog", rekao je Ratomir Mijanović, koji je sve osmislio i stavio na daske pozorišne sale.

Zadovoljstvo nije krio ni guslar Nebojša Milanović, jedan od učesnika programa.

"Mislim da je bilo lijepo i zanimljivo, a drago mi je što je bila velika posjećenost", rekao nam je Milanović dodajući da su se pripremali oko mjesec dana.

U programu ovog guslarsko-poetsko prikaza jednog od najvećih srpskih praznika učestvovalo je i dvadesetak članova GKUD "Alat Svislajon", te članovi pozorišta "Slovo" i Guslarskog udruženja "Vojvoda Nedeljko Vidaković", koji je i organizator ove priredbe.