Najmlađi članovi KK "Leotar Svislajon", dječaci rođeni 2007., 2008. i 2009. godine, u pratnji trenera Dražena Šegrta, proveli su dan u Gacku, gdje su bili u gostima kod svojih vršnjaka iz ovog dijela Hercegovine.

okk leotar svislajon

Odigrane su dvije utakmice, kombinovana ekipa 2007-2008 i 2008-2009. godište.

U oba meča domaćini iz Gacka su bili uspješniji za nekolikopoena.

Prema riječima trenera Dražena Šegrta i Aleksandra Mastilovića, u prvom planu je bilo upoznavanje i druženje sa košarkom i njenim akterima, sudijama, semaforom, mjerenjem vremena za napad, pravilima, grupnoj i individualnoj disciplini, učenje ponašanja igrača na terenu, kao i van terena.

"Ovo su im bile prve utakmice u životu i veoma smo zadovoljni jer, ako su djeca zadovoljna, a jesu, jer im se na nasmijanim licima sve vidi, onda je i naš plan ispunjen jer smo mi tu zbog djece, a ne oni radi nas. Biće vremena da u hodu ispravljamo nedostatke koje primjetimo i usavršavamo uočene kvalitete, jer osnovni preduslov je da djeca zavole košarku i sport generalno, a ovakvi susreti su prava prilika za tako nešto”, rekao nam je trener Leotar Svislajona i dodao da je bilo puno radosti, strepnje, smijeha, zagrljaja, ali i suza.

Ali sve je to normalno, to je prirodna reakcija i to je ono sto žele, da djeca zavole košarku i pokažu strast i danas su u tome uspjeli.

"Zahvaljujemo se domaćinu ekipi OKK 'Gacko' na fer i korektnoj igri u toplom dočeku i jedva čekamo priliku da im uzvratimo sve ovo danas. Takođe se u ime dječaka zahvaljujemo gospodinu Jugu Deretiću koji je svoj djeci obezbijedio hranu, piće i voće”, kaže Šegrt.