Nakon višednevnog snimanja u Trebinju za svoj kulinarsko-putopisni serijal "GastroNomad", Nenad Gladić, alijas Lepi Brka, posjetio je i vrtić "Naša radost", gdje se družio sa našim najmlađim sugrađanima.

lepi brka vrtic nasa radost trebinje

Lepi Brka, koji je urednik časopisa i portala "Kuvajmo sa decom", kazao je da mu je drago što je imao priliku da posjeti ovu ustanovu i da se druži sa mališanima.

"Počistili su tanjire i vidi se da jedu kašikom", rekao je Lepi Brka.

Cilj njegovih radionica sa djecom, koje redovno organizuje u Beogradu, jeste i to da se mališani upoznaju sa namirnicama koje neće da jedu kod kuće, a kad im ih neko drugi ponudi rado ih pojedu.

"Kad dođem na te radionice ponudim im rotkvice, praziluk, mladi luk, zelenu salatu. Deca sve to probaju i jedu", kaže Lepi Brka, dodajući da mala djeca vole da se motaju po kuhinji, iako se mogu opeći, ali tako i nauče šta je vruće.

Prema njegovim riječima, sa djecom treba biti strpljiv i treba im naći "žicu" - da im sve bude zabavno, u suprotnom nema efekta.

Gosta iz Beograda dočekao je direktor ove ustanove Aleksandar Vukanović, koji je sa Lepim Brkom podijelio svoja iskustva o spremanju zdrave hrane za mališane u ovoj ustanovi.

"Jedno je djeci pričati jedi zdravo, a sasvim nešto drugo je pokazati to vlastitim primjerom, jer ako vi jedete pravilno i vaša djeca će imati pravilnu ishranu", rekao je Vukanović..

Jedan od noviteta koju od naredne godine uvedi "Naša radost" je uključivanje djece u pripremu hrane, jer će i najmlađi veselo primiti obavezu, uz skladu sa svojim mogućnostima i uzrastom.