Djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije, koji borave u višednevnoj posjeti Trebinju, danas su ugošćeni u prostorijama Gradske uprave, gdje im je dobrodošlicu poželjelo rukovodstvo našeg grada.

djeca kosovo i metohija trebinje (2)

Oko 50 učenika iz Zvečana, kao i njihovi nastavnici, iskazali su zahvalnost za lijep prijem u gradu na Trebišnjici, kao i porodicama iz Trebinja koje su iskazale gostoprimstvo i primile ih u svoj dom.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić poručio je gostima sa "svete srpske zemlje" da se u Trebinju i Republici Srpskoj osjećaju kao svoji na svome, i da uvijek mogu da računaju na pomoć nadležnih gradskih organa.

„Želim da ugodno provedete vrijeme kod svojih domaćina i da shvatite da ćete ovdje uvijek imati prijatelje i da će i ovaj put ostati u trajnom sjećanju", rekao je Ćurić, navodeći da je ovo prvi put da organizovano u Trebinju borave djeca sa Kosova i Metohije.

On je kazao da se nada da će iduće godine još više mališana sa KiM doći u Trebinje, da se druži sa svojim vršnjacima, ali i da upozna najjužniji grad Srpske.

Zahvalnost svim Trebinjcima iskazali su i nastavnici sa KiM, koji su rekli da će im zauvijek ostati u pamćenju dani provedeni u Trebinju u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

djeca kosovo i metohija trebinje (2)

"Želja nam je da u narednom periodu mi ugostimo vas na Kosovu i Metohiji", rekao je nastavnik Ivan Todorović, ističući da se u Trebinju svi osjećaju kao svoji na svome.

Tokom boravka u porodicama vršnjaka u Trebinju, djeca sa Kosova i Metohije imaju organizovane posjete ustanovama kulture i turističke obilaske...