U Akademiji likovnih umjetnosti /ALU/ u Trebinju, otvorena je izložba radova svih studenata ove akademske ustanove, koji su nastali u školskoj 2016/2017. godini.

najbolji studenti alu trebinje (2)

Dodijeljene su nagrade najboljim studentima IV godine i to na katedri slikarstvo Zorani Miličević, na odsjeku grafički dizajn Ani Vejin, za grafiku Tini Stanetić, za vajarstvo Sonji Beloš i za najbolji istraživački pristup Milici Kerezović.

Među nagrađenim studentima je i Zorana Miličević na katedri slikarstvo. Rodom je iz Ivanjice i ova nagrada joj predstavlja jednostavniji prolazak na master studije.

"Sama nagrada upisana u biografiju je dobar pokretač za dalji rad, stvaralaštvo i jako mi je drago zbog toga", kazala je Miličević.

Prema njenim riječima, imala je jedan koncept sa kojim je došla na IV godinu i onda ga je polako razvijala kroz različite medije, da bi na kraju došla instalacija prostornih crteža i linijskih slika koje je napravila u drugog semestru.

najbolji studenti alu trebinje (2)

"Da bih došla do njih radila sam male skice, probne radove i prosto eksperimentisala u radovima da bi ovi veliki radovi nastali i bili ovakvi kakvi jesu sada", zaključila je Miličević.

najbolji studenti alu trebinje (2)