U Trebinju je završen 13. Međunarodni plivački miting "Srđan i Maksim" koji je okupio 305 plivača iz 18 klubova iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

srdjan i maksim

Pobjednik je PK "Velež" iz Mostara, drugo mjesto je pripalo APK "Zrinjski", a treće mjesto osvojio je PK "Budva".

Organizatori su prezadovoljni brojem takmičara, koji je rekordan do sada, kao i postignutim rezultatima na takmičenju.

Kod gostiju su se mogli čuti samo riječi hvale na račun trebinjskog bazena, jer su uslovi daleko bolji nego do sada, kao što je kvalitet vode, čistoća...

Organizatori se okreću sada već narednom 14. mitingu i u dogovoru su sa plivačkim savezom Srbije i Slovenije da što više klubova dođe u Trebinje.

"Idemo u Ministarstvo za sport da iz Plivačkog saveza Srbije dođu i da vide sasvim drukčije uslove na bazenu", rekao je Zoran Čučković, ispred organizatora ovog turnira.

U Plivačkom vaterpolo klubu "Leotar" su zadovoljni postignutim rezultatima jer su osvojil pet zlatnih, 11 srebrnih i 16 brončanih medalja i uz ukupnom plasmanu su zauzeli peto mjesto.

"Mi smo prezadovoljni rezultatima jer smo tek prije deset dana ušli u naš bazen i ovo je pokazatelj da kada za deset dana djeca osjete bazen - imaćemo dosta bolje rezultate", rekao je predsjednik ovog kluba Zoran Čučković.

Za PVK "Leotar" zlatne medalje osvojili su Balša Šarenac tri, Helena Jovanović i Marija Čučković, srebrne su osvojili Nikola Telebak i Miloš Ćeranić po dvije, Jovana Telebak, Sanja Krivoglav, Helena Jovanović, Vidak Šarenac, Nikola Lješković, Stevo Zirojević i Gojko Janković.

Bronzu su osvojili Veljko Jovanović tri, Nikola Telebak i Gojko Janković po dvije, Lara Pujić, Jovana Telebak, Dušan Mirdinja, Filip Jokanovič, Stevan Zirojević, Miloš Ćeranić, Srđan Kurtović, Nikola Lješković i Jovan Topalović.