U Zavali na obodu Popovog polja danas je ekipa serije o srpskoj vladarskoj dinastiji Nemanjići - „Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjička kraljevina“, počela snimanje prvih kadrova, a u narednim danima biće snimano i na još nekoliko lokacija na području Trebinja.

snimanje filma nemanjici trebinje zavala

Na setu u ovom selu, novinari su zatekli glumca-Trebinjca Nebojšu Glogovca, koji je kazao da je svaka uloga sama po sebi zahtjevna, ali da mu je drago što snima na području rodnog grada.

"Treba svaku ulogu, pa i ovu provesti kroz sebe, da bude prihvatljiva i razumljiva svima koji budu gledali seriju", rekao je Glogovac, dodajući da je u Trebinje došao tri dana ranije sa suprugom i kćerkom.

nebojsa glogovac trebinje

Glogovac u seriji glumi najstarijeg sina Stefana Nemanje - Vukana, koji je trebao da preuzme srpski presto, ali se veliki srpski župan odlučio da ga prepusti sinu Stefanu, koji je postao prvi krunisani kralj među Nemanjićima i dobio nadimak Prvovjenčani.

U Trebinju će snimati u narednih sedam dana.

Sa filmskom ekipom su i statisti, koji su juče izabrani na kastingu u Trebinju.

statisti

Ovo je jedan od najvećih projekata RTS-a, tokom koga će biti angažovano 218 glumaca i oko 2.700 statista.

Stefana Prvovjenčanog tumači Vojin Ćetković, a osim njega u u seriji glume i Mladen Nelević, Dragan Mićanović, Sloboda Mićalović, Goran Sultanović i drugi.

Serija će podsjetiti na događaje iz nacionalne istorije i najaviti veliki jubilej - 800 godina od krunisanja Stefana Prvovjenčanog.

Serija o nemanjičkoj Srbiji, snima se po scenariju Gorana Mihića, a u režiji Marka Marinkovića.