U bašti hotela "Platani" u Trebinju danas je veliku pažnju izazvao koncert najpoznatijeg dubrovačkog benda "Džez i bos nova" /JAZZ & BOSS NOVA/ uz čije prijatne melodije i ritmove su uživali brojni građani Trebinja, ali i turisti koji su se tu zatekli.

dzez bend platani

Smjenjivali su se evergrini - "Samo jednom se ljubi", "Djevojko mala"..., publika je sa je goste nagrađivala gromoglasnim aplauzom.

U dubrovačkom bendu kažu da prvi put nastupaju u Trebinju i da im je drago što su upravo u bašti hotela "Platani" o kojoj su mnogo slušali, ističući da ih je oduševila prijatna atmosfera i prijem na koji su naišli kod trebinjske publike.

Branko Šukovez svira preko 40 godina profesionalno. Saksofonista je, ali uz ovaj instrument svira i gitaru, klarinet, bubnjeve, a uz to je multi instrumentalista, aranžer, kompozitor i producent.

Većinom što on radi vezano je uz džez, a ima i vlastite kompozicije.

"Sviram džez koji je obilježio od 30-ih do 60-ih godina godine prošlog vijeka", kaže Šukovez, dodajući da ne bi mogao svirati klasični, moderni džez.

Do sada je snimio 15 ce-deova i vodio je mnoge big bendove od 15 do 20 ljudi, a svirao je i na mnogim festivalima u Evropi i regionu.

"Na poziv oca Stevana odazvao sam se da održim koncert sa svojim bendom pod Platanima", kaže Šukovez.

Muzika je njegova sastavni dio života još od malih nogu i on je školovani muzičar, a džez mu odgovara jer uživa da ga svira i odgovara njegovoj duši i senzibilitetu.

Boravio je u Trebinju puno puta, ali mu je ovo prvi put da priređuje koncert.

Dugo je živio u Austriji, sada je u Dubrovniku i sezonu od šest do sedam mjeseci svaki dan svira u gradu na južnom Jadranu.

Direktor hotela "Platani" Svetlana Tomanović kaže da je ovo prvi u nizu kulturnih događaja koje su planirali da ovo ljeto organizuju, napominjući da na ovaj način žele da daju doprinos unapređenju kulturne scene grada.

"Naši gosti, građani Trebinja, ali i mnogobrojni turisti zaslužuju da uživaju u dobroj muzici, a mi smo planirali da u našoj, jednoj od najljepših bašti u Republici Srpskoj i šire priredimo prijatna iznenađenja", kaže Tomanovićeva.

Lijepo, nostalgično, džezersko prijepodne pod Platanima.