Policijska uprava Trebinje povećala je prisustvo policije na mjestima, gdje se najčešće dešavaju sukobi, što je ove godine rezultiralo znatnim smanjenjem broja narušavanja javnog reda i mira i tuča, rečeno je Srni u ovoj upravi.

cjb trebinje

Portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić rekla je da je tokom proteklih pet mjeseci evidentirano 96 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 10 odsto nego u istom periodu prošle godine, te 122 prekršaja, odnosno 19 odsto manje.

Za 41 odsto je manji broj prekršaja tuča i fizičkih napada, a samim tim i krivičnih djela koja najčešće proizilaze iz ovog prekršaja - lakih i teških tjelesnih povreda.

Kada je riječ o krivičnim djelima protiv života i tijela evidentirano ih je 12, što je za 50 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

"Nakon analiza počinjenih krivičnih djela možemo zaključiti da znatnog uticaja imaju aktivnosti policije koje se primarno primjenjuju s ciljem smanjenja pojedinačnih oblika devijantnog ponašanja", dodala je Cvijetićeva.

Policija je preduzela niz aktivnosti koje će biti nastavljene jer se u narednom periodu očekuje pojačan priliv, kako domaćeg stanovništva, tako i turista, kao i veći broj organizovanih svirki u ugostiteljskim objektima.