Na trebinjskim fakultetima i visokoj školi ima mjesta za 145 brucoša

Autor: Božo Morić Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 15. 06. 2017. - 15:07h

Na dva trebinjska javna fakulteta – Akademiji likovnih umjetnosti /ALU/ i Fakultetu za proizvodnju i menadžment /FPM/ biće upisano ukupno 75 studenata, dok na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo ima mjesta za 70 budućih brucoša.

Studenti

Na ALU će ove godine upisati 20 studenata na smjer „Likovna umjetnost“ – od čega će njih deset biti finansirano iz budžeta, pet će biti primljeno kroz sufinansiranje, dok je pet mjesta rezervisano za strane državljane koji se odluče da svoje visoko obrazovanje stiču na ovom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

FMP će, prema podacima iz konkursa, upisati 55 budućih studenata na dva smjera i to industrijski menadžment  i industrijsko inženjerstvo za energetiku.

Na indsutrijski menadžment ima mjesta za 15 studenata koji će se finansirati iz budžeta, pet studenata na sufinansiranje i dva studenta-strane državljane.

Smjer industrijsko inženjerstvo za energetiku ove godine će dočekati ukupno 33 studenta od čega će njih 20 biti finansirano iz budžeta, deset će biti na sufinansiranju, dok su za strane državljane predviđena tri mjesta.

Na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo ove godine imaju u planu da upišu 70 studenata na dva smjera, od kojih je jedan četvorogodišnji a jedan trogodišnji studijski program.

Tako na trogodišnji smjer „Turizam i hotelijerstvo“ ima mjesta za 40 studenata, od kojih će se po 15 finansirati iz budžeta i sufinansirati, dok je deset mjesta predviđeno za vanredne studente.

Na četvorogodišnjem studijskom programu „Poslovna ekonomija turističke privrede“ biće primljeno ukupno 30 studenata, od kojih će se po deset finansirati iz budžeta, sufinansirati i vanredno školovati.

Prijavljivanje kandidata je od 19. do 23. juna, dok je polaganje prijemnog ispita na sve tri obrazovne ustanove 26. juna u 9.00 sati.

Rezultati će biti objavljeni 28. juna, a upis budućih brucoša je od 3. do 7. jula.

TAGOVI:

Komentari

To je stvarno lijepo i radujem se što se trebinjski univerzitet polako razvija, ali moram priznati bio sam skeptičan jedno vrijeme kada sam saznao da je tip poput Mića Ninića (takav kapacitet) završio fakultet u Trebinju (jadna majko). No nadam se da se tako što neće ponoviti.

Odgovori

@kiki@ dragi Kiki,Mićo Ninić (izvinjavam se što ga spominjem Ali Je već pomenut u prethodnom komentaru)Je intelektalac za mnoge „akademske“ gradjane koji su završili Ovaj i slične fakultete u Trebinju I RS.
„Kadrovi“ Koje su otškolovali univerziteti RS će tek kroz svoj rad I neznanje pokazati svoju nestručnost,a o kupljenim diplomama da Ne govorim.Kakva država takvi I fakulteti,profesori studenti I Sve ostalo…

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja