Hercegovina u kamenu – Željka Momirov darovala skulpturu za trebinjski park

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 13. 06. 2017. - 21:19h

Prostor oko Kulturnog centra bogatiji je za još jednu skulpturu koju je uradila Željka Momirov, a u sklopu projekta „Hercegovina u kamenu“.

Zeljka momirov skulptura park trebinje

Ovaj projekat, koji je počeo 2015. godine postavljanjem skulpture „Obelisk“ Đorđa Arnauta, zamišljen je kao svojevrsna radionica na otvorenom.

Na ovom prostoru, prolaznici imaju priliku da vide proces oblikovanja kamena i nastanak umjetničkog djela, koji  će ostati trajna zadužbina Trebinju.

Skulptura Želje Momirov rađena je u kamenu i nosi naziv „Ogledalo duše“, Dimenzije su joj 180x60x70 i podsjeća na sarkofag.

„Onog momenta kada padne kiša svako će moći da pogleda svoj lik u udubljenjima koja se javljaju u skulpturi, a ogleda se i hercegovačko nebo što u kamenu tako i u drugim formama“, rekla je Momirov, inače vajar i vanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti /ALU/ u Trebinju.

TAGOVI:

Komentari

Poštovani Administrator-e, ništa vam od vijesti ne „promiče“ i zbog toga pohvale za vas, ali ne mogu da ne primjetim da ste izostavili pisati o problemu koji imaju nekoliko hiljada stanovnika MZ Zasad, jer je ulica Vožda Karađorđa (jedina koja vodi iz grada do Zasada) zatvorena već desetak dana.
Naime neka dala-bu je napravila stambenu zgradu na ulasku u Zasad ispod ulice Vožda Karađorđa i kada je dala-bu završio zgradu i prodao stanove sjetio se da nema septičku jamu niti kanalizaciju…i sada je zagradio ulicu Vožda Karađorđa već desetak dana i treba mu makar još toliko da to završi.
Ja svaki dan da bi koristio automobil do svoje kuće zaobilazim od grada preko Dražindola do kuće i obratno, što čini nekih desetak kilometara zaobilaženja, nekada i više puta dnevno. Pitam se ko će meni platiti troškove goriva, izgubljeno vrijeme…?
Ovo je sramota i za gradsku vlast koja mu je to dozvolila! Građani Zasada su ogorčeni na svakoga pa i na predsjednika ili predstavnika MZ Zasad izvjesnog Lakića koji takođe nije ni pokušao ništa da uradi. Nedavno smo glasali za njega i pogriješili…
Na kraju izvinjavam se svim čitaocima ovog naslova, tj. ove teme što sam sa namjerom pisao o potpuno drugom problemu!

Odgovori

nadam se jaka je tj.cvrsta kao blek stena da moze odolijeti naletu nestasnih parkasa.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja