Danska "Jutjub" zvijezda Rasmus Brohave je svoj jednodnevni boravak u Trebinju iskoristio da snimi video materijal o turističkim potencijalima našeg grada, kako bi svoje pratioce upoznao sa svim ljepotama i znamenitostima, ali i kako bi ih riješio predrasude da je na ovom području još uvijek ratna zona.

Rasmus Brohave Trebinje

U Trebinje je došao sa menadžerom i svojim fotografom koji su oduševljeni onim što su za kratko vrijeme vidjeli, a posjetili su Hercegovačku gračanicu, Stari grad, vozili se paraglajderom, ronili u Trebišnjici.

Devetnaestogodišnjem Rasmusu je Hercegovina interesantna i iz razloga jer mnogo ljudi u Skandinaviji i Danskoj, posebno mladih, još misli da je na ovom području ratna zona, a njegova želja je da pokaže pravu Hercegovinu - onakvu kakva jeste i da im ukaže da se isplati posjetiti ovo područje.

"Hercegovina je mnogo lijepa, priroda je prekrasna, hrana je odlična, a narod me je primio kao prijatelja", kaže Rasmus.

Njemu je interesantno ono što zanima mlade, posebno avanturizam, pa će svojim pratiocima na kanalu pokazati ovo područje.

"Video na mom 'Jutjub' kanalu biće samo pozitivne priče o ovome kraju i nisam očekivao da ima takve prirode, brda. Iznenadio sam se", govori nam Rasmus.

Prema njegovim očekivanjima, svaki video iz Hercegovine imaće između 100.000 i 200.000 pregleda.

Na kraju se zahvalio svima sa riječju "Hvala" na srpskom jeziku.

Obići će i Mostar i Konjic, a već je bio u Dubrovniku.

Žarko Vico, ispred Turističke organizacije, rekao je da je da su u saradnji sa agencijom "Lozoturs" došli na ideju da mladoj populaciji u Danskoj prikažu šta Trebinje može da im ponudi.

"Do sada ovaj dio nije bio interesantan Dancima i nadam se da će na ovaj način doći do promocije turističke ponude Trebinja. Poseban akcenat je stavljen na avanturizam, jer je on pripadnik mlađe populacije turista koji vole takav vid odmora", rekao je Vico.

Rasmusa na "Jutjubu" prati preko 210.000 ljudi, a snimao je reklame za "Koka-kolu" i "Epl". Ambasador je UNICEF-a.