Visoke dnevne temperature i vikend formirali su kilometarske kolone automobila na graničnim prelazima prema dubrovačkoj rivijeri.

kolona automobila trebinje dubrovnik

Od jutarnjih sati na prelazima Ivanica i Brgat prema Dubrovniku automobili su spojili dva granična prelaza.

 U trebinjskoj kancelariji Granične policije BiH kažu da su čekanja na ulaz u Hrvatsku oko sat vremena, ali tokom dana to bude i do dva sata.
Kako navode, na graničnim prelazima Zubci i Sitnica, prema Herceg-Novom  u Crnoj Gori. jutros nije bilo dužih kolona automobila.

Problem kilometarskih kolona automobila na ulazu u Hrvatsku traje već godinama u ljetnim mjesecima.

Na graničnom prelazu Ivanica u martu je počela gradnja novog prelaza, a kako je ranije najavljeno, prvi automobili bi trebalo da prođu već u julu.

Prelaz između BiH i Hrvatske imaće četiri trake za putnički i jednu za teretni saobraćaj, ali će se u početku samo koristiti za prelaz putnika, dok se ne proširit i granični prelaz Brgat na teritoriji dubrovačke opštine i ne uspostavi robni promet.

Moderni prelaz, koji će koštati oko dva miliona KM, trebao bi smanjiti gužve u ljetnim mjesecima, kada preko ovog prelaza dnevno prođe i do dvije hiljade automobila, a potpuna propusnost na putu Trebinje – Dubrovnik biće tek kad se i na Brgatu naprave nove trake za putničke automobile.

Do tada strpljenje i znoj na putu za morski užitak.