U posljednjem, 30. kolu Druge lige Republike Srpske - grupa istok, fudbaleri "Leotara" pobijedili su u Trebinju FK "Mladost" iz Gacka rezultatom 3:0 (0:0).

leotar radnik finale kupa rs (3)

Ovom pobjedom Trebinjci su ovogodišnje takmičenje završili na četvrtoj poziciji na tabeli, sa 51 bodom uz gol razliku 50:27.

U prvom poluvremenu viđeno je nekoliko prilika, ali nije bilo golova. Prvo su zaprijetili gosti preko Jokanovića u 2. minutu. Odbrambeni igrači Leotara vratili su golmanu Perišiću loptu, ali do nje je prije stigao Jokanović koji je uputio loptu i ona je okrznula stativu domaće ekipe.

Nakon toga Ristić u 6. i 10. minutu nije realizovao prilike.

To je bilo sve u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu viđena su tri gola.

Prvo je u 49. minutu Medan pogodio stativu nakon centaršuta Šešelja, a u 51. minutu Ristić je pogodio sa nekoliko metara gostujućeg golmana. Minut kasnije dolazi do prvog pogotka.

Nakon odbranjenog Cimirotovog šuta, pritrčava Medan, koji je postigao pogodak za 1:0.

Gosti su zaprijetili u 60. minutu iz slobodnog udarca preko Jokanovića, a minut kasnije je 2:0 za domaće. Medan je ponovo postigao pogodak šutem sa desetak metara.

U 83. minutu, nakon duplog pasa Ristića i Zečevića, Lazar Zečević šutem iskosa sa 15 metara postiže gol za konačan rezultat 3:0.

Ovo je bila solidna igra i dobar rezultat Trebinjaca, iako su igrali bez dosta standardnih prvotimaca, a mlađe snage su pokazale da se na njih može računati.

Ovom pobjedom je zatvorena jedna tužna sezona u kojoj je Leo završio na četvrtom mjestu i plasirao se u finale Kupa Republike Srpske, gdje je bio dostojan protivnik "Radniku" iz Bijeljine.

Trener "Leotara Rajko Mičeta rekao je da se ovom utakmicom završila sezona u kojoj ne može da bude rezultatski nezadovoljan s obzirom na okolnosti u kojima se radilo.

"Na nama je sada da očekujemo hoće li se neke stvari u klubu i oko kluba promijeniti i da čekamo bolje dane", kazao je Mičeta.