Vlada Japana donirala je Bolnici u Trebinju medicinsku opremu vrijednu oko 100.000 KM, potvrdio je za TrebinjeLive.info direktor ove ustanove Vaso Mijanović.

bolnica-trebinje

Tim povodom, u Ministarstvu civilnih poslova BiH potpisan je dokument o primopredaji medicinske opreme u okviru realizacije granta neprojektne pomoći donacije ove države između ministra Adila Osmanovića i ambasadora Japana u BiH Kazuja Ogave.

"Bolnica Trebinje je aplicirala i dobila medicinsku opremu, koja će doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite naših pacijenata", kazao je Mijanović.

Riječ je, uglavnom, o setovima hirurških instrumenata i aparata za ginekološko-akušerske i pedijatrijske klinike, odnosno odjeljenja zdravstvenih ustanova.

"Naša ustanova je dobila elektrohirurški nož, aspirator, infuzionu pumpu i kardio-tokogram", naveo je Mijanović, zahvalivši se Vladi Japana na veoma vrijednoj i značajnoj donaciji.

Pored trebinjske Bolnice, medicinska oprema je donirana za još osam zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Ukupna vrijednost donacije je oko 500.000 KM.