Iztok Štih i Darja Gubenšek iz Velenja, iz Slovenije, svoj prvi dolazak u Trebinje iskoristili su da kažu sudbonosno "da" na 18. Moto skupu, čime su dodatno uveličali punoljetstvo tradicionalnog bajkerskog okupljanja u gradu ispod Leotara.

vjencanje moto skup trebinje (2)

Od Velenja, preko Banjaluke do najjužnijeg grada Republike Srpske prešli su oko 700 kilometara, ali su, kažu, bili spremni da izdrže cijeli put samo kako bi svoju desetogodišnju ljubav zvanično krunisali u Trebinju među kolegama bajkerima iz cijelog regiona i Evrope.

Darja je bila obučena u bijelu vjenčanicu, prilagođenu vjenčanju na bini moto kampa, dok je Iztok bio u crnom bajkerskom sakou. Prisutni ljubitelji dvotočkaša, ali i brojni Trebinjci nisu krili oduševljenje, pa je cijeli čin bio ispraćen rečenicama podrške i gromoglasnim aplauzima.

I dok je matičar čitao protokularne rečenice i upoznavao mladence o pravima i obavezama, čulo se i da u Trebinju nikada ranije nije bilo veće svadbe, na kojoj je, po slobodnoj procjeni, prisustvovalo oko 1.000 gostiju.

vjencanje moto skup trebinje (2)

Iako su djevojke u publici očekivale da mlada baci bidermajer, do njih je sa bine stiglo motorno ulje.

Kumovi na vjenčanju bili su im Bojan Pleminitaš i Milan Miki Muratović - trebinjski bajker i fotograf, koji kažu da su sa radošću prihvatili poziv za kumstvo.

I upravo Miki je zaslužan što su ovo dvoje Slovenaca odlučili da se vjenčaju u Trebinju.

"Motor sam prije godinu dana prodao Mikiju i tako smo postali prijatelji. Nagovorio me je da dođem na Moto skup u Trebinje, ali ja sam u šali rekao da me eto ako se mogu vjenčati", kaže za TrebinjeLive.info "novopečeni" mladoženja, koji je član Moto kluba "Road kings - Kraljevi puta" iz Velenja.

Iztok pojašnjava da mu je Miki tada rekao da je sve sređeno i da se vjenčanje može prirediti u moto kampu u Trebinju. Poslije toga, nije bilo dileme.

Miki i Iztok su sve isplanirali, a Darja je za vjenčanje saznala tek nekoliko dana pred polazak za grad ispod Leotara.

Iako Darja nije navikla na duga putovanja na dvotočkašu, o odustajanju se nije ni razmišljalo. Trebinje je spremno čekalo mladence.

"Prespavali smo u Banjaluci. Odmorili se i krenuli za Trebinje. Cijeli put je prošao u najboljem redu, a ovdje su nas svi lijepo primili", kažu mladenci, dodajući da sada kada i zvanično imaju prijatelje u Trebinju, još veća obaveza im je da dolaze u ovaj grad - kod kuma Mikija.

vjencanje trebinje

Darja nije krila oduševljenje Trebinjem. Kaže da se svaki kilometar isplatio, a obećava da će se truditi da navikne na duga putovanja na motociklu, jer ljubav je ta koja pobjeđuje i daje snagu da se prebrode sve prepreke.

U rodnom Velenju, Iztok radi kao rudar, dok je Darja zaposlena kao fizioterapeut.

Ovo je drugo vjenčanje na moto skupu u Trebinju. Prethodno je održano prije tri godine.

vjencanje bajkeri trebinje