Rukometni klub /RK/ hrvatske mladeži "Dubrovnik" pobjednik je prvog Memorijalnog turnira "Milan Tasovac Tasa" koji je danas igran u Trebinju, u znak sjećanja na ovog sportskog radnika koji je ostavio neizbrisiv pečat u razvoju rukometnog sporta u Hercegovini.

najbolja ekipa na turniru

Dubrovčani su u finalu rezultatom 26:20 pobijedili ekipu Rukometne akademije "Đukanović" iz Podgorice. Treće mjesto je pripalo ekipi "Hercegovine" iz Nevesinja, koja je savladala trebinjski Leotar sa 20:15.

Najbolji igrač na turniru je rukometaš "Dubrovnika" Zvonimir Srna, a najefikasniji njegov suigrač Luka Bevanda. Najbolji golman je Bert Berišaj iz Rukometne akademije "Đukanović", dok je laskava titula najperspektivnijeg igrača pripala Andreju Tasovcu, sinu pokojnog Milana Tasovca.

Spasoje Pekić, koji je zajedno sa Dragišom Koraćevićem, Nemanjom Buhom i Milosavom Uljarevićem, a uz podršku "Leotara" i "Hercegovine", organizovao ovaj turnir, istakao je da je turnir ispunio svoju osnovnu ideju.

najzasluzniji za organizaciju turnira

„Okupili smo mlade rukometaše, ali istovremeno odali počast jednom sjajnom čovjeku i sportskom radniku kakav je bio naš Tasa“, kaže Pekić.

Na ovaj način željeli su da se oduže Milanu Tasovcu za razvoj rukometa u Hercegovini, jer je malo poznato da je Tasa učestvovao u formiranju svih rukometnih klubova u istočnoj Hercegovini.

"Vjerujemo da će ovaj turnir postati tradicionalan i to je naša obaveza prema Tasi”, rekao je Mile Uljarević, predsjednik Rukometnog kluba "Hercegovina".

Posebno emotivan trenutak bio je obraćanje na otvaranju turnira Svetozara Bulatovića, nekadašnjeg saigrača Milana Tasovca.

poklon za porodicu tasovac

„Privilegija je biti dio ovog turnira, ali i biti drug i saigrač Milana Tasovca. On nikada neće umrijeti u našim sjećanjima. Istorija ili sudbina je odredila da je na današnji dan Tasa odigrao posljednju utakmicu za tadašnji Rukometni klub 'Budućnost' protiv  'Trepče' iz Kosovske Mitrovice. Mi smo se tada fotografisali, a sada smo fotografiju uramili i poklonili porodici Tasovac“, sa drhtanjem u glasu saopštio je Svetozar Bulatović, koji je doputovao u Trebinje zajedno sa svojim i Tasinim nekadašnjim saigračem Nebojšom Boljevićem.

ra djukanovic najperspektivniji igrac najefikasniji igrac milosevic otvorio turnir hercegovina najbolji igrac srna