Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović danas su u Nevesinju svečano otvorili rekonstruisani objekat Doma zdravlja u čiju je obnovu i opremanje uloženo oko 750.000 KM.

nevesinje dom zdravlja

Bogdanić je naveo da je posljednjih godina u dvije zdravstvene ustanove u Nevesinju uloženo oko 20 miliona KM.

"Ulaganje u zdravstvo nije trošak već investicija u zdravlje stanovništva i budućnost. Želim da stanovništvo bude što zdravije, a kada bude potrebno da su vrata ovdje otvorena i da ste dobro edukovani", rekao je Bogdanić prilikom otvaranja renoviranog objekta Doma zdravlja.

On je poručio da će Vlada Srpske nastaviti da se bori za što bolje i kvalitetnije zdravstvo i bolje uslove za življenje.

"Svi smo tu da zajedno razvijamo Srpsku i stvorimo što bolje uslove za život", rekao je Bogdanić.

Ministar Bogdanić je naglasio da Ministarstvo i Vlada Srpske nastoje da zdravstvenu zaštitu učine dostupnim svim građanima Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Žarko Tamindžija rekao je da je u renoviranje objekta uloženo 690.000 KM i za opremanje ambulanti porodične medicine 67.000 KM, te da je Vlada Srpske učestvovala sa 70 odsto, a opština 30 odsto sredstava.

On je podsjetio da je zgrada bila oronula i da je u njoj bilo teško raditi, istakavši da Nevesinje sada ima moderan i dobro opremljen Dom zdravlja.

nevesinje dom zdravlja

Tamindžija je dodao da je na zgradi promijenjena kanalizaciona i vodovodna mreža, sistem grijanja, elektroinstalacija, otvori, te da su opremljene ambulante.

"U ovom objektu sada su stvoreni uslovi za kvalitetno pružanje usluga, na ponos Nevesinja i cijele regije", rekao je Tamindžija.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović podsjetio je da Nevesinje bez podrške Vlade Srpske ne bi imalo novi objekat Doma zdravlja, ni novu bolnicu, koju je započeo pokojni Mihajlo Labalo, a završila Vlada Republike Srpske.

"Zamolio bih doktore i medicinsko osoblje da prema svima budu isti bez obzira ko bio i odakle dolazio. Sada su stvoreno dobri uslovi u Domu zdravlja i sve je na vama da pacijenti budu zadovoljni", poručio je Avdalović.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su i narodni poslanici Ilija Tamindžija i Dragan Ristić.

Tamindžija je rekao da je Vlada Srpske u posljednjih nekoliko godina uložila višemilionska sredstva u zdravstvene ustanove u Nevesinju, te su one tako postale među najmodernijim u Srpskoj i regiji.

On je naveo da će u Nevesinju u narednom periodu biti realizovano više značajnih projekata.

Dom zdravlja Nevesinje dobio je pet moderno opremljenih ambulanti porodične medicine.

Zgrada, koja je bila u jako lošem stanju, izgrađena je šezdesetih godina 20. vijeka, u njoj je bila ratna bolnica, a do prije tri godine i opšta bolnica.