Pripadnici Granične policije BiH, u okviru operativne akcije "Pat", lišili su slobode 19 državljana BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe.

hapsenje

U jučerašnjoj akciji protiv organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila cigarete pretreseni su stambeni i pomoćni objekti, vozila i lica na 17 lokacija u Sarajevu, Foči, Zenici, Bijeljini, Tešnju, Trebinju, LJubinju i Blagaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pretresa privremeno je oduzeto 43.000 kutija cigareta raznih marki tržišne vrijednosti oko 170.000 KM, bez akciznih markica.

Oduzeto je 153 kilograma rezanog duvana tržišne vrijednosti oko 15.000 KM, 4,5 grama kokaina i više od 110.000 KM. Pronađeni su oružje i municija.

Privremeno je oduzeto deset pušaka, sedam ručnih bombi, 1.000 komada municije različitog kalibra, tromblonske mine, vojni detonator i ručne radio-veze.

Aktivnosti su obavljene prema nalozima Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Povodom uspješne realizacije operativne akcije "Pat", ali i drugih rezultata koje postiže Centralna istražna kancelarija, direktor Granične policije BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika ove organizacione jedinice na centralnom nivou.

On je istakao da su u prethodnom periodu realizacijom brojnih aktivnosti na sprečavanju prekograničnog kriminala ostvarili rezultate za koje se može reći da su najbolji od osnivanja agencije.