U trebinjskom parlamentu sjede predstavnici osam političkih partija i jedan predstavnik nacionalnih manjina, a za njihovo djelovanje u ovoj godini iz gradskog budžeta biće izdvojeno 36.400 KM.

politicke partije

Najbrojnija partija sa 11 odbornika u parlamentu je SNSD, kojoj će u ovoj godini pripasti oko 11.854 KM. Opozicionom PDP-u, koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima osvojio šest mandata, pripašće oko 6.833 KM.

Međutim, iako je na početku novog saziva bila najjača opoziciona partija, to je potrajalo svega nekoliko dana. Dva odbornika napustila su klub PDP-a i prešla u nezavisne narodne predstavnike.

SDS će gradski budžet koštati 4.825 KM, s obzirom na to da u parlamentu imaju četiri predstavnika, dok će DNS-u i socijalistima biti isplaćeno po 2.817 KM jer imaju po dva odbornika.

Stranke koje imaju po jednog odbornika - Ujedinjena Srpska, Pokret za Trebinje, Partija ujedinjenih penzionera i predstavnik nacionalnih manjina dobiće iz budžeta po 1.813 KM.

Trebinjski odbornici odrekli su se u ovoj godini zakonom predviđenih naknada, koje će primati samo nezaposleni ili odbornici koji su u penziji.