Da li ste ikada razmišljali o tome da pastu za zube možete da iskoristite i za još nešto pored pranja zuba? Osim što je jako bitna za higijenu i ljepotu zuba i usne duplje, pasta može i da posluži kao pomoćnik u održavanju doma.

pasta za zube

Zahvaljujući kombinaciji blagog abrazivnog sredstva i antibakterijskih sastojaka pasta za zube može da bude najbolji saveznik u borbi protiv prljavštine, ali i za još ponešto.

Površine od hroma - Slavine u vašem kupatilu i kuhinji zablistaće starim sjajem, ako ih očistite sa malo paste za zube, a zatim izglancate mekom krpom dok ne dobiju savršen sjaj.

Srebro - Nanesite malo paste za zube na krpicu kojom ćete istrljati nakit od srebra, zatim ga isperite vodom i izglancajte suvom krpom.

Srebru ćete tako vratiti stari sjaj i izgledaće kao novo. Na isti način možete čistiti i nakit od bižuterije, a naročito narukvice sata.

Patike - Ako su vaše omiljene platnene patike prljave pomiješajte malo paste za zube, sode bikarbone i vode, pa dobijenom mješavinom istrljajte površinu tekstila. Ostavite da odstoji, pa isperite i ostavite da se osuše na suncu.

Komadićem vate na koji ste stavili malo paste za zube lako ćete očistiti mrlje na kožnoj obući kao i sve fleke sa gumenih površina obuće.

Bebi posude - Nakon određenog vremena bebi flašice poprime miris mlijeka koji nakon nekog vremena postane neprijatan.

Da biste ga uklonile nanesite malo paste za zube na četku za pranje flaša i istrljajte, pa temeljno isperite. Neprijatni mirisi će nestati.

Zid - Da li imate djecu koja s vremena na vrijeme svoje umetničke sklonost pokazuju na zidu dnevne sobe?

Da biste efikasno uklonile tragove šaranja, nanesite malo paste za zube na magičnu krpu, pa istrljajte zidove.

Plastika - Ako ste plastične činije izgrebali nožem ili viljuškom ili postoje ogrebotine na drugim predmetima od plastike u vašem domu možete da ih ublažite tako što ćete oštećenu površinu ispolirati pastom za zube.

Isto uradite i sa ekranom mobilnog telefona.

Pegla - Ukoliko se površina vaše pegle za veš uprljala i na njoj su zagorjeli ostaci tkanine, pasta za zube vam može pomoći da je ispolirate.

Na hladnu površinu pegle nanesite pastu, pa je dobro istrljajte, a zatim očistite magičnom krpom.

Neprijatni mirisi - Poslije sjeckanja luka, vaše ruke mogu neprijatno da mirišu. Istrljajte ih sa malo paste za zube, dobro isperite i miris će nestati.

Bubuljice - Ako vam je na licu izašla bubuljica najgore što možete da radite jeste da je gnjavite i pipkate prstima. Umjesto toga strpite se, nanesite malo paste za zube ali samo na površinu bubuljice, nikako i na okolnu kožu jer će je kao i bubuljicu pasta za zube isušiti.

Opekotine - Ukoliko ste se opekli što prije na opekotinu nanesite pastu za zube koja će umiriti i omekšati vašu kožu. Ovo koristite samo za blaže opekotine.