Poslije dugo godina, danas se na fudbalskom stadionu u Ljubinju, zakotrljala fudbalska „bubamara“.

fudbal ljubinje

Na radost brojne publike - pored Ljubinjaca i brojnih gostiju iz Republike Srspke, FBiH i Crne Gore, priređen je Fudbalski kup „Ljubinje 2017.“, koji je okupio mlade fudbalere godište 2008. i mlađe.

Najviše uspjeha pokazala je ekipa Fudbalskog kluba „Leotar“, koja je u finalu pobijedila Školu fudbala „Manda“ iz Herceg-Novog rezultatom 1:0.

U utakmici za treće mjesto mostarski „Zrinjski“ je sa 1:0 pobijedio Školu fudbala „Leostars“ iz Trebinja.

Za najboljeg igrača proglašen je Mirko Vuković - član „Leotara“, najbolji golman je Vuk Manićević iz Škole fudbala „Manda“ iz Herceg-Novog, a najbolji golgeter je Petar Lasić - član mostarskog „Zrinjskog“ koji je deset puta zatresao mrežu protivnika.

Turnir je okupio 14 ekipa, a ljubitelji fudbala vidjeli su brojne talente.

„Drago mi je da je sve ispalo baš kako treba. Vidjeli smo dobar fudbal, bilo je kvaliteta i neizvjesnosti, svega onog što fudbal čini čarobnom igrom“, kaže Igor Joksimović, predsjednik Škole fudbala „Leostars“, organizatora i inicijatora turnira.

fudbal ljubinje

Ljubinjci su marljivošću i vrijednim pristupom organizaciji turnira pokazali da su se zaželjeli fudbala.

„Potrudićemo se da dogodine sve podignemo na još veći nivo. Raduje me ovo lijepo druženje mladuh fudbalera, bilo je dosta posjetilaca, i naredne godine sve ćemo još bolje organizovati, zajedno sa ljudima iz Škole fudbala „Leostars“, rekao je Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje.

Sudijski posao na turniru su, na zavidnom nivou, obavili mladi djelioci pravde Aleksandar Bjelica, Slobo Vukosav i Marko Toholj.

Organizaciju turnira, pored Opštine Ljubinje, pomogli su još i „Ljubivit“ Ljubinje, „Koka produkt“ Ljubinje, „Imel“ Ljubinje, DOO „Vuković“ Ljubinje, Kafe „Rio“, diskoteka „Bizaro“ Ljubinje, Crkvena opština Ljubinje, te Sava Pešut, Marko Gordić i Toša Telebak.