Pobjedom Sofije Brborić, koja je nastupila sa pjesmom "Male stvari", završen je 18. dječiji festival "Zvon zvonke pjesme".

Zvon zvonke pjesma

Ovaj festival ove godine napunio je punoljetstvo i učestvovalo je 18 takmičara sa isto toliko pjesama.

U veoma lijepoj atmosferi Kulturnog centra koja je bila ispunjena roditeljima, djecom, navijačima, vidjele su se suze radosnice, ali i veliki broj plakata sa kojima su navijači pojedinih učesnika pokazivali svoje želje i svoje favorite za prva mjesta.

Najviše glasova 62 od ukupno mogućih 63 dobila je Sofija Brborić i pobijedila.

Malena Sofija nije krila oduševljenje za osvojeno prvo mjesto učenica prvog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Ona ima šet godina i prvi put je nastupala na festivalu. Kad ju je pozvao profesor Bobo Vučur bilo joj je drago što će moći učestvovati na festivalu.

"Bilo mi je lijepo i nisam vjerovala da ću pobijediti i drago mi je da je žiri glasao za mene", rekla je Sofija.

Ona svira klavir, a dosta puta je učestvovala u programima za djecu u vrtiću i svojoj osnovnoj školi recitujući i pjevajući pjesme, govoreći da joj je u koreografiji i stajlingu pomogli Kristina i Anja Grujičić, kao i njena sestra Nikolija.

Drugo mjesto osvojila je Sara Tomić, atreće Marija Šljukić iz Ljubinja

Petra Pajić dobila je nagradu kao najmlađi učesnik.

Na prvom festivalu učestvovala je i Marija Ninković koja je večeras pjevala u revijalnom programu.

"Ovo je veoma važan festival za svu djecu Trebinja jer je ovo početni stadijum svih muzičara koji dolaze iz Trebinja, i ja kao učesnik prvog festivala mogu da kažem da smo se svi lijepo družili", kaže Marija.

Zvon zvonke pjesma

U revijalnom programu, osim Marije Ninković, učestvovali su prošlogodišnji pobjednik Stevan Zirojević  i Vojo Elez, Irina Aleksić i Marija Valentić kao bivši učesnici ovog festivala.

Festival je napredovao mnogo iza ovih 18 godina i vidi se napredak iz godine u godinu.