U selu Zagora obilježena je krsna slava crkve posvećene Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni, koja je sagrađena prije više od jednog vijeka.

slava crkva zagora

Ovoj crkvi pripada i još 11 zaselaka, čiji su se mještani danas zajedno sa svojim komšijama okupili kod seoske crkve, u kojoj je Svetu liturgiju služio otac Nikola Janković.

Nakon liturgije, organizovana je i litija oko crkve, a zatim i tradicionalna trpeza ljubavi u školi koja je nedavno renovirana.

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je iz ovog sela. Mještani su zatražili od gradonačelnika da se riješi problem snabdijevanja električnom energijom, kao i da se asfaltira dio puta koji je makadam.

slava crkva zagora

Petrović je kazao da je Gradska uprava prepoznala probleme trebinjskih sela, i da će u narednom periodu biti obezbijeđena sredstva za njihovo rješavanje.

Predsjednik Crkvenog odbora Rajko Tanasijević, rekao je da će se pomoći svima onima koji su spremni da obnove svoja ognjišta, te da je iz tog razloga osnovano i Udruženje "Povratak zavičaju - Zagora", preko koga će se dijeliti pomoć u neophodnom građevinskom materijalu.

Domaćin ovogodišnjeg saborovanja bila je porodica Drapić.

slava crkva zagora