Svim turistima koji posjećuju Trebinju, u periodu od 1. jula do 1. septembra, svakog vikenda biće ponuđeni različiti sadržaji na zubačkim Ublima, koje će priređivati učenici osnovnih i srednjih škola, sportski kolektivi, udruženja građana, kulturno-umjetnička društva, koja djeluju na području grada Trebinja.

sadrzaji ubla trebinje

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Mirka Ćurića, svi oni koji budu organizovali sadržaje na Ublima imaće podršku Planinarskog društva "Vučji zub".

"Pozvali smo i sportske kolektive da uzmu učešće u kreiranju sadržaja na Ublima. To se posebno odnosi na one kolektive koji imaju dječiji uzrast, jer želimo osmisliti i sadržaj za djecu u prirodnom ambijentu kakav imamo na Ublima", rekao je Ćurić.

U funkciju će, naveo je Ćurić, biti stavljen i postojeći Planinarski dom, kako bi se u njemu mogli organizovati određeni turističko-rekreativni sadržaji.

Novu ideju Gradske uprave podržao je i Odred izviđača. Kako je rekao njihov predsjednik Nebojša Ratković, ovo je pozitivna priča koja će dodatno obogatiti turističku ponudu Trebinja tokom ljetnih mjeseci.

"Daćemo svoje prijedloge za organizaciju događaja poput kampova na Ublima, u okviru kojih se mogu organizovati i druženja sa izviđačkim odredima iz drugih gradova. Ideja je i da se organizuju izleti i berba bilja i jestivih gljiva", istakao je Ratković.

Sa sastanka je upućen poziv svim građanima i predstavnicima udruženja građana da predlože svoje ideje nadležnom Odjeljenju za društvene djelatnosti do 9. juna 2017. godine.