Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da će Gradska uprava nastojati da obezbijedi materijalnu podršku svim licima koja se nalaze na Birou za zapošljavanje, a koja podnesu održive biznis programe.

luka-petrovic

Na sastanku, kome se odazvalo 120 lica koja su izrazila spremnost za pokretanje sopstvenog biznisa, Petrović je rekao da Gradska uprava želi promovisati sve kvalitetne poslovne ideje i pomoći njihovu realizaciju da bi se podstakao razvoj trebinjske privrede i doprinijelo smanjenju broja nezaposlenih.

Svi zainteresovani do ponedjeljka, 5. juna, mogu podnijeti kratki plan i program za svoje poslovne ideje sa detaljima o tome koji su im materijalni resursi neophodni i informacijom o ljudskim resursima koji će, posredstvom Zavoda za zapošljavanje Trebinje, biti angažovani u okviru budućeg poslovanja.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja Dražen Bošković istakao je da će Agencija biti na usluzi svim licima koja imaju konkretnu poslovnu ideju, te da će pružati pomoć pri izradi biznis plana i vođenju poslovnih knjiga.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Nenad Milićević i direktor trebinjske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Dragan Popović.

samozaposljavanje