Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastaće se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, potvrdio je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov.

dodik-i-putin-moskva

On je dodao da će Putin sa Dodikom razgovarati o rezultatima i sprovođenju sporazuma koji su dogovoreni na njihovom sastanku 22. septembra 2016. godine, prenosi "Tas".

Ušakov je rekao da će se Putin u Sankt Peterburgu sresti, između ostalog, sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom, premijerom Kurdskog autonomnog rejona Iraka Načirvanom Barzanijem i drugim liderima i predstavnicima organizacija.

On je naveo da će se Putin sa Kernom sastati poslije plenarnog zasjedanja Peterburškog foruma, a da će tema sastanka biti saradnja dvije zemlje i međunarodni problemi.

Ušakov je naveo da veliku ulogu u odnosu dvije zemlje ima isporuka energije, te napomenuo da se ove godine obilježava 50 godina od kada je Rusija počela da snabdijeva gasom Evropu.

"Austrija sada igra važnu ulogu u transportu našeg gasa", Naglasio je Ušakov.

On je dodao da će Putin prisustvovati ceremoniji potpisivanja ugovora između Tatarstana i Bavarije o proizvodnji polimera, nakon čega slijedi sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Prema njegovim riječima, Putin će sa Barzanijem razgovarati o borbi protiv terorizma u Siriji i ekonomskoj saradnji.