Bilećanin Dejan Koprivica je ovogodišnji učenik generacije Srednje tehničke škole u Trebinju, i on će večeras predvoditi defile maturanata ulicama našeg grada.

dejan koprivica

Završio je smjer drumski saobraćaj i ovo priznanje za njega predstavlja krunu srednjoškolskog obrazovanja.

"Ovome se nisam nadao i ponosan sam što sam đak generacije", rekao je Dejan.

Njegova porodica u Bileći nije mogla da vjeruje da on može u Trebinju da bude najbolji učenik u cijeloj školi, pa su svi bili pozitivno iznenađeni.

U osnovnoj školi je bio vrlo dobar učenik, sa prosjekom oko 4,3, i kada je upisivao srednju školu otac ga je ispratio riječima da bude disciplinovan i uči koliko može.

Svako polugodište, kao i kraj školske godine u srednjoj školi, dočekao je kao odličan učenik i na kraju je prosjek bio oko 4,9.

Četiri godine Tehničke škole proveo je živeći u Đačkom domu u Trebinju, gdje mu je cimer bio drug iz razreda, pa su zajednički savladavali predmete iz njihove struke.

"U domu je bilo dobro. Znao se kućni red i kada je obavezno učenje tu nema izlazaka", govori Dejan, hvaleći vaspitače za njihov trud i primjerno ponašanje za vrijeme njegovog boravka u ovoj ustanovi.

Niko ga, kaže, nije "gonio" da uči, jer bi to, siguran je, izazvalo potpuno drugi efekat. Shvatio je sam da želi da bude odličan učenik i u tome je i uspio.

Gotovo svakog vikenda išao je u Bileću da bi pomagao  svojim roditeljima, ali ni to mu nije predstavljalo problem, jer je, kako nam je rekao, dobro rasporedio svoje vrijeme.

Do prije dvije godine trenirao je košarku, ali odjednom mu je dosadilo, iako su mu svi govorili da nastavi jer mu je dobro išao ovaj atraktivni sport.

"Ja sam takav, kad mi se nešto ne ide, ne mogu, ali kad nešto zavolim idem do kraja", naglašava Dejan.

Na konkursu iz istorije u prvom razredu Tehničke škole, povodom 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, nacrtao je crtež zajedno sa cimerom Danijelom Kovačevićem i dobili su drugu nagradu na Republičkom takmičenju.

"Do uspjeha mogu da dođu samo oni koji su uporni, imaju želju i volju. Tada ništa nije nedostižno", kaže Dejan.

Ima namjeru da svoje dalje školovanje nastavi na Saobraćajnom fakultetu u Novom Sadu.