Plivački vaterpolo klub /PVK/ "Leotar" organizuje obuku neplivača za djecu i odrasle, usavršavanje stilova i tehnike plivanja, trenažno i takmičarsko plivanje, korektivno plivanje i rekreativno plivanje, a od ove godine i školu vaterpola.

skola plivanja i vaterpola trebinje

Obuka plivanja namijenjena je djeci uzrasta od pet do 14 godina (neplivačima), mada se ovoj grupi mogu priključiti i mlađa djeca u zavisnosti od njihovih tjelesnih i motoričkih karakteristika.

Obuka podrazumijeva različite vježbe u mjestu i kretanju kao i različite igre pomoću kojih djeca uče, najprije disanje, plutanje, rad nogama, rad rukama i na kraju povezivanjem svih elemenata u jednu cjelinu savladavaju određenu tehniku plivanja.

Nakon provjere savladanosti obuke polaznici koji su savladali sve ciljeve predviđene planom i programom sa izvođenje obuke stiču uslov za prelazak u trenažnu grupu.

Obuku plivanja za odrasle namijenjena je starijim od 18 godina.

Upis i obuka se vrši na Olimpijskom bazenu od 1. juna, svakim radnim danom i subotom u vremenu od 9.00 do 11.30 sati od 18.00 do 21.00.

Kandidat ima tri časa plivanja sedmično i raspoređen je po grupama.

U školi vaterpola se uče osnovni elementi vaterpolo igre, kao što su: održavanje na vodi, podizanje lopte iz vode, držanje, vođenje, dodavanje, pravilan šut, osnovne interakcije sa saigračima.

Nakon uspješno završene obuke, mladi vaterpolisti se prebacuju u mlađe kategorije gdje dalje uče naprednije elemente igre, te se vremenom uključuju u takmičarski pogon.