Grad Trebinje je strateško mjesto za razvoj ovog dijela Republike Srpske i zbog toga je imalo i imaće podršku svih institucija RS, poručio je predsjednik Milorad Dodik, nakon sastanka sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem.

dodik petrovic investiciona konferencija

„Zainteresovani smo za dobro funkcionisanje gradske uprave, iako smo vidjeli da je u ovoj upravi veći broj zaposlenih od predviđenog. Ovim treba da se pozabave, kako bi došli do optimalnog broja koji će omogućiti da Trebinje funkcioniše na najbolji način za njegove građane“, naveo je Dodik.

Dodik je podsjetio da su grad Trebinje i "Putevi RS" zajednički finansirali rekonstrukciju Glavne ulice, te da se u saradnji sa Vladom RS gradi novi sistem vodosnabdijevanja.

„Investiciona konferencija treba da bude mjesto susretanja ambicija lokalne zajednice i Republike sa ambicijama i željama investitora iz regiona, koje treba animirati da ulažu u razvoj Trebinja, poljoprivredu i druge grane. U ovom trenutku u Trebinju je potrebno 500 radnika u realnom sektoru, čime je srušen mit da posla nema. To je poziv ljudima bez posla da se uključe“, istako je Dodik.

Prema njegovim riječima, u Rusiji će razgovarati sa jednim investitorom o izgradnji objekata u zoni "Novo Trebinje".

„Ono što je izvjesno je da je ovaj investitor izrazio veliki interes da ulaže u Trebinje“, nagalasio je Dodik.

dodik petrovic investiciona konferencija