U odjeljenju maturanata Medicinske škole u Trebinju, gotovo pola razreda je oslobođeno polaganja maturskog ispita jer su sve četiri godine završili sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.

srednjoskolski centar trebinje

Vasiljko Škrivan, direktor Centra srednjih škola u čijem sastavu radi i Medicinska škola, Srni je rekao da ovu generaciju maturanata pamti kao izvrsne učenike, ali i ljude koji su tokom sve četiri godine bili pravi drugari.

"Ovakvo odjeljenje se rijetko susreće", rekao je Škrivan.

Medicinsku školu, uglavnom, upisuju svršeni osnovci sa odličnim uspjehom, koji su predanim radom uspjeli da zadrže dobre ocjene i tokom srednjoškolskog obrazovanja.

"Siguran sam da će dobar dio njih biti dobri stručnjaci u svom poslu", naglasio je Škrivan, dodajući da su i za pohvalu i druga odjeljenja Centra srednjih škola, gdje se đaci ističu dobrim ocjenama i vladanjem.

U školskoj 2016/2017. godini u Centru srednjih škola školovanje je završilo pet odjeljenja od kojih jedno odjeljenje trogodišnjeg školovanja - konobari i kuvari, te odjeljenja ekonomskih tehničara, medicinskih tehničara, turističkih i po pola odjeljenja bankarskih i poslovno-pravnih tehničara.

Ovu školu pohađa ukupno 108 maturanata.