Fudbaleri "Radnika" iz Bijeljine novi su šampioni Kupa Republike Srpske, nakon što su na stadionu "Police" pobijedili ekipu "Leotara" rezultatom 1:2.

leotar radnik finale kupa rs (3)

Trebinjci su tokom većeg dijela utakmice pružali dobar otpor prvoligašu, ali iskustvo je presudilo, pa su Bijeljinci zasluženo slavili.

Već u 3. minutu Ristić je doveo Trebinjce u vođstvo od 1:0. U nastavku utakmice viđeno je nekoliko prilika sa obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

U 27. minutu golman Leotara je zaustavio stoodstotnu priliku Okića. I odbrana Leotara je tokom prvog poluvremena bila na visini zadatka. Odlični su bili Andrić, Vučić, Mićunović koji su spriječili nekoliko prilika gostiju.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastavku utakmice Bijeljinci su postigli dva gola i potvrdili da su favoriti i u ovom susretu - drugoj utakmici finala Kupa RS.

leotar radnik finale kupa rs (3)

Prvo je Peco u 55. izjednačio na 1:1, a zatim je Kitanović u 86. minutu postavio konačan rezultat - Leotar-Radnik 1:2.

Najbolji igrač oba finalna meča je Marko Obradović kome je pripao poklon bon od 300 KM

Bijeljinci su pobijedili Trebinjce i u prvom susretu finala Kupa RS.

Na kraju meča, publika na Policama je pozdravila aplauzom obje ekipe, a posebno svoje miljenike - fudbalere Leotara.

Ekipama su uručene medalje, a Radniku i pobjednički pehar, koji je kapitenu Bijeljinaca uručio Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

leotar radnik finale kupa rs (3)

Trener "Leotara" Rajko Mičeta čestitao je ekipi Radnika na osvojenom Kupu, ističući da su obje ekipe bile dostojne tog finala.

"Na terenu se vidjelo zašto je ekipa Radnika u Prvoj ligi, a zašto smo mi u Drugoj ligi. Dok smo imali snage bili smo ravnopravni na terenu", rekao je Mičeta.

On je kazao da će se njegova ekipa potruditi da se što prije vrati na mjesto koje joj i pripada na fudbalskoj sceni BiH i Republike Srpske.

leotar radnik finale kupa rs (3)

leotar radnik finale kupa rs (3)