Svetlana Batinić, učenik četvrtog razreda Medicinske škole, đak je generacije Centra srednjih škola.

svetlana batinic

Njoj ovo priznanje predstavlja veliki podstrek za dalje školovanje i cilj joj je od početka bio da bude među najboljima.

"Moramo svi od prvog dana razmišljati tako i samo na taj način ćemo uspjeti postići nešto u životu", kaže Svetlana.

Uvijek se trudila i davala sve od sebe da bude među najboljima i rezultati su stigli. Organizacija je jako bitna u životu i ona smatra da se dobrom organizacijom sve školske i vanškolske aktivnosti mogu postići.

Iza njenih rezultata ne stoji samo ona sa svojim učenjem i odricanjem, već i porodica koja je na prvom mjestu, a nakon toga njeni prijatelji i profesori koji su joj pomogli da dođe do ovog priznanja.

"Od prvog dana školovanja imali su razumijevanja i vjerovali su u mene", navela je Svetlana.

Od svoje šeste godine član je GKUD" Alat Svislajon" i folklor je ispunjava, opušta i jedva čeka svaku probu da se vidi sa svojim drugarima, jer uživa dok igra razne koreografije.

"Volim da putujem i zahvaljujući folkloru putovala sam širom Srbije, BiH, Bugarske, Makedonije, Turske", priča Svetlana.

U folkloru će uživati do početka studija, ali se nada da će se, kad završi fakultet, ponovo vratiti da igra u ovom društvu.

Trenirala je i rukomet, ali je prestala da ide na treninge, dolazi na utakmice njenih bivših saigračica i daje im podršku jer voli ovaj sport.

Budućim generacijama i drugovima je poručila da se trude, budu uporni, da nikad ne posustaju u životu i da uvijek vjeruju u sebe.

Prilikom upisa u Opšti medicinski smjer sebe nije vidjela kao najboljeg, ali je sama sebi rekla da će se truditi i dati sve od sebe da bude među boljima.

U srednjoj školi svi predmeti i profesori bili su joj podjednako dragi, ali je izdvojila hemiju, jer je ovaj predmet zavoljela u posljednje dvije godine školovanja.

Tokom školovanja shvatila je da je posao zdravstvenog radnika velika odgovornost, zbog čega smatra da ne može baš svako da bude doktor i medicinska sestra.

"Zato sam se i odlučila da upišem Tehnološki fakultet u Novom Sadu, smjer biohemijsko inženjerstvo", zaključila je Svetlana.

Matursko veče Centra srednjih škola je 30. maja.