Svetlana Batinić je đak generacije Centra srednjih škola

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 23. 05. 2017. - 14:00h

Svetlana Batinić, učenik četvrtog razreda Medicinske škole, đak je generacije Centra srednjih škola.

svetlana batinic

Njoj ovo priznanje predstavlja veliki podstrek za dalje školovanje i cilj joj je od početka bio da bude među najboljima.

„Moramo svi od prvog dana razmišljati tako i samo na taj način ćemo uspjeti postići nešto u životu“, kaže Svetlana.

Uvijek se trudila i davala sve od sebe da bude među najboljima i rezultati su stigli. Organizacija je jako bitna u životu i ona smatra da se dobrom organizacijom sve školske i vanškolske aktivnosti mogu postići.

Iza njenih rezultata ne stoji samo ona sa svojim učenjem i odricanjem, već i porodica koja je na prvom mjestu, a nakon toga njeni prijatelji i profesori koji su joj pomogli da dođe do ovog priznanja.

„Od prvog dana školovanja imali su razumijevanja i vjerovali su u mene“, navela je Svetlana.

Od svoje šeste godine član je GKUD“ Alat Svislajon“ i folklor je ispunjava, opušta i jedva čeka svaku probu da se vidi sa svojim drugarima, jer uživa dok igra razne koreografije.

„Volim da putujem i zahvaljujući folkloru putovala sam širom Srbije, BiH, Bugarske, Makedonije, Turske“, priča Svetlana.

U folkloru će uživati do početka studija, ali se nada da će se, kad završi fakultet, ponovo vratiti da igra u ovom društvu.

Trenirala je i rukomet, ali je prestala da ide na treninge, dolazi na utakmice njenih bivših saigračica i daje im podršku jer voli ovaj sport.

Budućim generacijama i drugovima je poručila da se trude, budu uporni, da nikad ne posustaju u životu i da uvijek vjeruju u sebe.

Prilikom upisa u Opšti medicinski smjer sebe nije vidjela kao najboljeg, ali je sama sebi rekla da će se truditi i dati sve od sebe da bude među boljima.

U srednjoj školi svi predmeti i profesori bili su joj podjednako dragi, ali je izdvojila hemiju, jer je ovaj predmet zavoljela u posljednje dvije godine školovanja.

Tokom školovanja shvatila je da je posao zdravstvenog radnika velika odgovornost, zbog čega smatra da ne može baš svako da bude doktor i medicinska sestra.

„Zato sam se i odlučila da upišem Tehnološki fakultet u Novom Sadu, smjer biohemijsko inženjerstvo“, zaključila je Svetlana.

Matursko veče Centra srednjih škola je 30. maja.

Komentari

…čestitam ti od srca I sigurna sam da ces taj fakultet zavrsiti u roku sa najboljim reztatima I postati savjestan i kvalitetan stručnjak u svojoj oblasti.
I značajna je ta tvoja odluka da Ne budeš doktor jer si normalna I Nisi iskompleksirana.Nisi od onah koji po svaku cijenu žele da budu doktori iako nisu kapaciteti Za medicinu,hoće da budu Dr.pa makar I loši.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja