Članovi Moto kluba "Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske organizovali su putovanje pod nazivom "Put ćirilice", u okviru koga su večeras posjetili Trebinje.

nocni vukovi trebinje

Na putovanje je krenulo 30-ak "Noćnih vukova", koji su po dolasku u Trebinje prisustvovali večernjoj službi u Sabornom hramu, a zatim posjetili izložbu Srpskog udruženja "Ćirilica" povodom Svetog Ćirila i Metodija.

Krenuli su 21. maja iz manastira Mileševa, preko Užica, Višegrada i Gacka do Trebinja, odakle će se uputiti ka manastiru Ostrog gdje će se pokloniti moštima Svetog Vasilija i krajnjoj destinaciji - Baru na crnogorskom primorju.

"Naše putovanje se simbolično završava na praznik posvećen Svetom Ćirilu i Metodiju. Imamo Hilandarsku i Vidovdansku vožnju i zajedno idemo na putovanja i njegujemo tradiconalne vrijednosti", rekao je Vukoman Bulatović.

On je dodao da poseban akcenat stavljaju na svetu pravoslavnu crkvu, u koju su svojim djelovanjem doveli veliki broj ljudi koji su se okrenuli vrijednostima koje su normalne, moralne i dobre.

Svojim dvotoškašima za vrijeme putovanje preći će sve tri srpske države, što je i svojevrsna simbolika, a sa ciljem da promovišu pravoslavnu vjeru i srpsko pismo ćirilicu.

"Imamo problem gdje se ćirilica uklanja iz škola, trgovina, ulica. Mi se trudimo da na svaki način vratimo mladi naraštaj svojim korijenima, pa samim tim i našoj srpskoj ćirilici", kazao je Bulatović.