U Domu mladih u Trebinju u subotu, 27. maja, od 14.00 do 20.00 sati, biće priređen jedinstven događaj u našem gradu - prvi festival fizike.

Festival fizike

Kroz program će biti demonstrirano koliko je bavljenje naukom jedan nestvarno zabavan posao, koji omogućava da proniknete u najdublje tajne prirode koja nas okružuje i privlači pažnju čovjeka od pamtivijeka.

Kroz niz demonstracionih ogleda iz raznih oblasti fizike, prisutne će upoznati učenici Gimnazije "Jovan Dučić", Srednje tehničke škole i Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Trebinja, uz prikladna stručna objašnjenja.

Sa profesorima fizike iz pomenutih škola moći ćete da razgovarate o svim temama koje vas interesuju vezanim za fiziku, astronomiju i ostale srodne nauke.

Za sve zainteresovane biće organizovano i posmatranje noćnog neba teleskopima.

"Svečano obećavamo da nećemo koristiti nikakve formule, niti jednačine, već će cjelokupna objašnjenja proteći u naučnopopularnom tonu, u okviru koga će izlaganje biti shvatljivo svima od 7 do 77 godina, bez obzira na nivo obrazovanja", kažu u Udruženju fizičara istočne Hercegovine, koje je organizator ove manifestacije.