Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su na području Gacka četiri lica od kojih su oduzeli 86,5 kilograma marihuane, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Marihuana more dubrovnik

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, u saradnji sa službenicima Policijske uprave Trebinje, pronašli su drogu u putničkim torbama i jutanim džakovima.

Uhapšena su dva državljanina BiH i dva državljanina Crne Gore, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašten promet opojnih droga.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da je Granična policija BiH najveću zaplijenu marihuane u posljednje vrijeme ostvarila na području Trebinja, kada su oduzeta 343 kilograma ove droge.

Pripadnici Granične policije Trebinje zaplijenili su u aprilu prošle godine 52 kilograma, a u julu 13 kilograma marihuane.

"Dobri rezultati iz prošle godine, u kojoj je Granična policija BiH zaplijenila više od tone marihuane i zasada kanabisa, nastavljeni su i u ovoj godini. Početkom maja službenici Granične policije Doljani, na graničnom prelazu Bijača, oduzeli su 10,5 kilograma skanka", istakao je Galić.

Granična policija BiH podnijela je nadležnim tužilaštvima u prošloj godini 61 službeni izvještaj u vezi sa opojnim drogama, u kojima su prijavljena 72 lica, od kojih su 63 državljani BiH, pet Hrvatske, dva Austrije i po jedan NJemačke i Crne Gore.