Napokon – Na ljeto nastavak rekonstrukcije puta Trebinje-Ljubinje

Autor: TrebinjeLive/SRNA Foto: Ilustracija, Grad Tebinje
TREBINJELIVE 18. 05. 2017. - 10:52h

Nastavak radova na rekonstrukciji magistralnog puta Trebinje-Ljubinje počeće na ljeto ove godine, najavio je danas Nenad Nešić, direktor „Puteva Republike Srpske“.

put

Kako je predviđeno, biće u cjelosti rekonstruisana preostala dionica magistralnog puta, na koju se vozači žale već godinama, ističući da na pojedinim dijelovima nemaju osjećaj da voze po asfaltu.

Za cjelokupnu rekonstrukciju ovog puta, prema ranijim najavama, potrebno je oko deset miliona KM.

Podsjećamo, prošle godine rekonstruisano je nekoliko kilometara ovog magistralnog puta koji je bio u najlošijem stanju.

Nešić je danas zajedno sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem obišao i radove na rekonstrukciji Glavne ulice u Trebinju, koji bi trebali da budu završeni do Investicione konferencije, koja će u našem gradu biti održana 26. i 27. maja.

Radove na ovoj rekonstrukciji zajednički finansiraju Grad Trebinje i „Putevi RS“.

NAJAVLjENI NOVI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI

Direktor preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić danas je sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem posjetio mjesto radova na glavnoj ulici u ovom gradu za čiju rekonstrukciju će biti izdvojeno više od 350.000 KM.

Ovo je prva rekonstrukcija ovakvog obima glavne ulice nakon tridesetak godina koja će, osim asfalta, obuhvatati i zamjenu i popravku vodovodnih cijevi i druge zahtjevne infrastrukturne radove, a na radovima je svakodnevno angažovano između 100 i 120 radnika.

Radove će sa iznosom od 200.000 KM do 250.000 KM finansirati preduzeće „Putevi Republike Srpske“, dok će ostatak novca obezbijediti grad Trebinje sa lokalnim firmama, a predviđeno je da radovi budu završeni 25. maja.

Nešić, koji je sa timom inženjera iz „Puteva“ posjetio mjesto izvođenja radova, najavio je i niz drugih infrastrukturnih projekata u Hercegovini, ističući da će u ovoj godini početi i radovi na istočnoj obilaznici, za koju su obezbijeđena sredstva, te biti završena sanacija puta Trebinje-LJubinje, kao i dionica od LJubinja do Stoca.

rekonstrukcija glavna ulica

„Sanaciji ovih saobraćajnica pristupaćemo onako kako budemo obezbjeđivali sredstva“, rekao je Nešić.

Petrović je naveo da rekonstrukcija obuhvata radove na sistemu tehničke vode sa krakovima po okolnim ulicama, kao i postavljanje optike po cijeloj saobraćajnici koja će biti na raspolaganju svim objektima, te popravku vodovodnih i kanalizacionih cijevi, a sve će biti završeno postavljanjem kvalitetnog asfalta.

Petrović je zahvalio preduzeću „Putevi Republike Srpske“, glavnom finansijeru projekta, što je imalo sluha za ovaj veliki projekat, kao i svim firmama koje učestvuju u radovima.

On je istakao da je predstavnike „Puteva“ upoznao o daljim planovima i projektima u čijoj realizaciji će biti potrebna njihova pomoć, te naveo da je riječ o izradi projektne dokumentacije za istočnu obilaznicu, formiranju finansijske konstrukcije u vrijednosti 30 miliona KM, pristupanju radovima na zapadnoj obilaznici prema Manastiru Duži i dalje prema prema Mostaru u dužini od pet kilometara.

„Planiramo i gradnju treće trake od Spomen-sobe poginulim borcima do Autobuske stanice, čime će biti riješen saobraćaj na toj dionici i skretanje u bivši kompleks kasarne“, rekao je Petrović.

petrovic nesic

On je napomenuo da će se, nakon rekonstrukcije glavne ulice, pristupiti radovima na završetku sistema tehničke vode i hidrantske mreže u cijelom gradu do Dučićevog parka i Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

„Na taj način ćemo već od ove godine sve zelene površine natapati novim sistemom navodnjavanja, što će biti najmoderniji sistem na ovim područjima“, rekao je Petrović.

TAGOVI:

Komentari

Barel nafte 52,46 dolara……Jeftin bitumin-radi i gradi……Sad,ili nikad!!!!!!!:)

Odgovori

Kakva je ovo crna rekonstrukcija,pa zar je ovaj put do Draceva OK?!Sad ce presvuc jos 5-6km iz 20-30 puta i to je to.KATASTROFA

Odgovori

A kanal oko starog grada. To je prava turisticka atrakcija, Voda na kaskade u kanalu. To ne kosta puno a puno znaci za hercegovacki dragulj.

Odgovori

Sramota cime se ovaj hvali.Pa svi gradovi u RS imaju po 1-2 obilaznice a ovaj se slika sto presvlaci asfalt.Nego cije firme to rade sto ne kaze.

Odgovori

Obecavate vec duze vreme put prema manastiru Duzi od Tvrfdosa do magistrale za Dubrovnik bio bi red vise …

Odgovori

Pola je uradio Drašković.

Odgovori

A KOG LJETA KOJE GODINE TO SRE ZABORAVILI DA KAZETE .

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja