Gradska uprava jača saradnju sa studentskim organizacijama

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 18. 05. 2017. - 16:17h

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je sa delegacijom Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu potpisao Memorandum o saradnji koji podrazumijeva zajedničko djelovanje, ali i pomoć Gradske uprave prilikom organizovanja različitih studentskih manifestacija.

sastanak gradonacelnik i studenti

Memorandum je potpisan na zahtjev Grada Trebinja i ovo je prva lokalna zajednica koja se ponudila da bude domaćin skupova koje organizuju studenti, kako bi dala doprinos radu mladih i njihovoj afirmaciji.

Petrović je istakao da je Grad na ovaj način želio da uspostavi bolju i bližu saradnju sa studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, jer je među njima i veliki broj mladih iz Trebinja.

„I naša dva fakulteta su vezana za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, tako da smo ovim memorandumom učvrstili veze“, rekao je Petrović.

On je pojasnio da Memorandum podrazumijeva zajedničko djelovanje na omasovljenju volonterskog rada, razmjenu znanja i iskustava, te rad na zajedničkim projektima koji doprinose rješavanju konkretnih problema studenata u cijeloj Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, Grad će pomoći i u organizovanju događaja koji podstiču studenski aktivizam, poput studentskih radnih akcija, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, a sve u cilju afirmacije Univerziteta i Republike Srpske.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Milan Milišić je zahvalio predstavnicima Grada Trebinja što su pokazali razumijevanje za studente i što su se prvi i jedini ponudili da im pomognu u njihovim aktivnostima.

„Suština i cilj je da sa lokalnom zajednicom motivišemo mlade na zajednički rad i da svoje ideje, sugestije i prijedloge zajednički kreiramo i realizujemo“, rekao je Milišić.

Prema njegovim riječima, prva prilika za saradnju je već u julu, kada će Trebinje biti domaćin škole lidera za studente, ali i svake naredne.

Gradonačelniku i njegovom zamjeniku Mirku Ćuriću, koji je prisustvovao potpisivanju Memoranduma, zahvalili su i student prorektor fakulteta u Istočnom Sarajevu Dušan Simanić i potpredsjednik studentskog parlamenta Miloš Antunović.

Komentari

S.Sarajevo i Romanija su 80% Hercegovci pa bi ih trebalo i pripojiti Hercegovini.

Odgovori

Moras li na svakoj vijesti pisati gluposti? Idi covjece radi neki fizicki posao, umni rad nije za tebe! Mislis da si jako pametan a nemas pojma sa zivotom.

Odgovori

Pomenuse: „škola lidera za studente“ – drugim rijecima buduci politicari i paraziti. Mnogi pocinju u studentskoj organizaciji, bivsi SKOJevci, vrlo se isplati trositi tudje (budzetske, narodne) pare, odgovornost nikakva.
Nek se prvo dokazu u svojoj struci, bar 7-8 godina, pa onda ko ima dara i zelje postaviti lidera, malo obuciti, nek mu se da sansa. Ovako odmah lider, da vodi pravo u propast, kao sto i vode.
Da su mladi toliko sposobni da vode, stavljali bi ih na celo vodecih svjetskih firmi.
Kineska privreda zadnjih 20 godina najbrze raste u svijetu, vec je na vrhu, a vecina glavnih lidera su preko 50 godina, i velika vecina su neki inzinjeri. Vjerovatno sto za to zanimanje treba znati koristiti mozak iznad prosjeka.

Odgovori

KANTA!! Hahha mladi SNSDa! Hahaha

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja