Grad Trebinje obezbijedio novčanu pomoć pojedinim boračkim kategorijama

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 18. 05. 2017. - 21:48h

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović donio je odluku kojom će biti dodijeljena jednokratna novčana pomoć porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i nezaposlenim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske prve, druge i treće kategorije, koji imaju prebivalište u našem gradu neprekidno tri godine.

gradska administracija trebinje

Sredstva za jednokratnu novčanu pomoć obezbjeđena su u budžetu grada, a za potrebe plaćanja dijela troškova sahrane člana porodice poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, obilazak groba porodice poginulog borca, liječenje člana porodice poginulog borca i RVI-a, te za nabavku lijekova neophodnih za liječenje nezaposlenog borca Vojske Republike Srpske prve, druge i treće kategorije.

Jednokratna novčana pomoć dodjeljuje se u visini od 400 KM na ime plaćanja dijela troškova sahrane člana porodice poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Naknada troškova obilaska groba poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske dodjeljuje se u visini povratne karte do mjesta gdje je borac sahranjen, jedan put u toku kalendarske godine.

Naknada troškova liječenja, odnosno plaćanje troškova prevoza u svrhu liječenja člana porodice poginulog borca, RVI-a, čija mjesečna primanja ne prelaze iznos od 300 KM po članu porodičnog domaćinstva, te borca prve, druge i treće kategorije koji je nezaposlen u visini do 400 KM jedan put u toku kalendarske godine.

Zahtjev za novčanu pomoć dostavlja se Odjeljenju za boračko- invalidsku zaštitu Grada Trebinje putem Centra za usluge građanima.

Uz zahtjev se podnosi dokaz o prebivalištu (potvrda CIPS-a), rješenje o statusu člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida, odnosno rješenje o statusu borca, izvod iz matične knjige umrlih (za umrlog člana porodice poginulog borca), potvrda odnosno račun o visini troškova sahrane, putna karta za obilazak groba poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, putna karta na ime odlazaka na liječenje po uputnici nadležne zdravstvene ustanove, odnosno plaćanje troškova liječenja koje ne podliježe oslobađanju participacije, medicinska dokumentacija, kućna lista, dokaz o nezaposlenosti člana porodičnog domaćinstva, odnosno potvrda o visini primanja, račun o nabavci lijekova ne starijih od šest mjeseci.

O zahtjevu će odlučivati komisija koju je imenovao gradonačelnik Petrović, na prijedlog načelnika Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja.

TAGOVI:

Komentari

Taman sam razmisljao da izvrsim samoubistvo posto sam bolestan borac sam od prvog do zadnjeg dana bez ikakvog primanja maloljetna djeca makar ce moci da me sahrane .

Odgovori

Tesko prijatelju s 400KM da te sahrane

Odgovori

Boze oprosti, ali ko da niko drugi ne postoji osim porodice poginulih boraca. Pa zar se nisu više svi zaposlili?

Odgovori

Hebeno, dezerter se prisjetio boraca!
Propade vlada

Odgovori

A koliki je moj dio?

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja