Fudbaleri "Leotara" krenuli su u Bijeljinu gdje će odigrati prvu finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske protiv FK "Radnika".

fk leotar

Ovo je lijepa prilika da se Trebinjci pokažu u ljepšem svijetlu nego u Drugoj ligi Republike Srpske.

Utakmice u ligi u kojoj se sada takmiči Leotar, kao i klubovi, nisu atraktivni za gledaoce i ovo bi trebao da bude putokaz kako bi u budućnosti Leotar trebao izgledati.

"Velika je čast i privilegija što smo u finalu Kupa Republike Srpske i mnogo smo se potrudili da dođemo u situaciju da odmjerimo snagu sa najboljim klubom u RS, a to je sada premijerligaš Radnik", rekao je trener Rajko Mičeta.

Sa psihološke strane ovo bi trebala da bude najlakša utakmica jer Leotar nema šta da izgubi, ali biće taktičko, tehnički i fizički zahtjevna.

"Bićemo oprezni i nećemo srljati jer su dvije utakmice i probaćemo da časno predstavljamo klub i grad", naglasio je Mičeta.

Samim tim što je ušao u finale Leotar je ispisao istoriju finala Kupa jer je to do sada jedini drugoligaš koji je uspio da uđe u završnicu Kupa.

Trebinjce će na teren u Bijeljini izvesti kapiten Anel Ramić koji je ponosan što će on, kao i svi njegovi saigrači prvi put igrati finale Kupa.

"Željno smo očekivali ovo finale i Radnik je favorit, ali ćemo se potruditi da pružimo što veći otpor ekipi koja igra u Premijer ligi BiH i nadamo se dobrom rezultatu", kazao je Ramić.

Ispred svojih saigrača poručio je da nema predaje i da će zadnji atom snage dati svi fudbaleri koji istrče na Gradski stadion u Bijeljini.

U Leotaru se nadaju da će izvući što aktivniji rezultat tako da u uzvratnoj utakmici za sedam dana privuku što više gledalaca na Police.

Utakmica na Gradskom stadionu u Bijeljini, čiji je kapacitet 6.000 gledalaca, počinje sutra u 17.30 časova uz direktan prenos na Radio televiziji Republike Srpske.