Povodom Svjetskog dana porodice, u galeriji Kulturnog centra održana je svečana manifestacija i otvorena izložba likovnih radova koji su pristigli iz svih predškolskih ustanova Republike Srpske.

dan porodice trebinje

Ovo je peta godina zaredom kako Ministarstvo za porodicu, omkadinu i sport organizuje konkurs za likovne radove na temu "Moja porodica".

Ministar Jasmina Davidović rekla je da joj je drago što prvi put ova manifestacija organizuje van Banjaluke.

"Kad govorimo o porodici, to je mjesto u kome se rađamo, odrastamo, stičemo saznanja, a djeca stiču prva iskustva o sebi, drugima, o svijetu oko sebe", rekla je Davidović

Ona je dodala da svi treba da čuvaju porodicu - počev od republičkih institucija, gradske vlasti, a prije svega roditelji i porodica u užem smislu.

"Kad je dijete malo treba mu posvetiti što više vremena. Treba da se igramo sa djecom, pitamo ih kako im je u školi, i u slučaju problema da sjednemo sa njima i riješimo problem, govoreći im o pravim životnim vrijednostima", naglasila je Davidović.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović zahvalio se ministarstvu što se centralna manifestacija održava u Trebinju.

dan porodice trebinje

"Porodica je najvažnija ćelija društva, stub društva i veoma je važan faktor koji ćemo mi u gradskoj upravi podržavati", rekao je Petrović.

Bez porodice nema napretka ni mjesne zajednice, Gradske uprave, regije ni Republike Srpske, dodao je Petrović..

Zahvalnice za podršku i uspješnu saradnju od Ministarstva za porodicu dobili su Javna ustanova "Naša radost", Kulturni centar, Muzička škola i Grad Trebinje.

Na konkurs likovnih radova stiglo je 700 radova, a prvu nagradu dobila je četvorogodišnja  Jana Dunđerović iz vrtića "Budućnost" iz Bileće koja je nacrtala svoju porodicu.

Dan porodice

U muzičkom djelu programa učestvovala su djeca iz vrtića "Maša radost" i učenici Muzičke škole iz Trebinja.

dan porodice trebinje